Maya är här!

Kolla vem som är hemma hos mej! 

Maya!! 

Untitled

Untitled

Maya är alltså familjens golden retriever som vanligtvis bor i Borgå. 

Men jag har passat på att ta henne till storstan då jag har några dagar ledigt från jobbet. Det blev dock ganska dåligt tajmat med vädret.. Det ska va regnigt den här veckan. Vi fick ren smaka på regn i går kväll på kvällspromenaden då vi båda blev genomblöta. Men som tur hade både Maya och jag varsin regnrock. :) 

Vi har också sökt godis i skogen och här inne och nu blir det snart mat. Jag har också fixat med lite saker, inför resan och sånt. Skön dag! 

10.11.2015 kl. 16:27

Maya: mitt sanna jag

murre

Till vänster: Instagrambilden. Till höger: Den riktiga sanningen. 

Den här bilden jobbade vi i flera timmar för att få som vi planerade. Ni har ingen aning om hur länge vi fick kämpa för att få färgerna och vinkeln på Tiger såhär strålande. Som såklart är en produktplacering. Det är inte lätt att få mitt utseende och jag önskar ingen det liv som jag har. Men jag står för alla produkter jag visar på bild, jag skulle aldrig göra reklam för leksaker jag inte tycker att är tuggvänliga. Sociala medier är inte riktiga livet. 

04.11.2015 kl. 14:56

Vilken helg!

Jeeee, jag har en suverän helg bakom mig! På lördag var det bröllopsfoto hela dagen. L&T skulle gifta sig i Borgå så jag styrde kosan dit. Bara att halvvägs på vägen började jag fundera om jag hade stängt spisplattan eller inte, efter att jag lagat gröt. Men det var för sent att svänga om...

Oron kom i vågor under dagen, men vi slog fast med de närmaste att jag säkert hade stängt den. Panikringde nämligen runt.. Och förstås var ju plattan avstängd när jag kom hem (12 timmar senare). 

Untitled

Porträttfotona tog vi vid vattnet, i strålande kvällssol. Brudparet var otroliga, så sjukt fokuserade och duktiga. Jag blev riktigt ivrig på plats och vid sådana stunder är det enda man hör från mig utrop som: "Ojoj!!!" "oj nej!!" "ääääh wow!!" "okej nuuuu!!!", så brudparet fick sig ett gott skratt åt mig. 

Att fota vid vatten är under en solig sommardag rätt svårt, vattnet reflekterar så mycket sol att det mesta blir vitt. Men nu är det ren oktober och svag sol så det var perfekt. 


I dag var det sen dags för nästa fotogig. I Borgå även det. Jag vet inte om jag får visa bilderna ännu, men det var för Föreningsfestivalen som understöder olika finlandssvenska föreningars evenemang. Det var andra och sista eventet jag fotade för dem. Superroligt! 

Efter det åkte jag mot Seitlax, det var nämligen Mammas födelsedag! 

seitlax

Jag och Pappa gick ut och fota innan maten. 

seitlax _1

Det var en helt ljuvlig dag. 

seitlax _8

Vi sökte upp örnboet, det är alltid lika svårt att hitta (enligt pappa, jag har inte varit där förr).  seitlax _12

Så kom vi tillbaka och förstås sitter mamma i en blomrabatt. Så skönt att prata om ditt och datt. 

seitlax _14

Maya blev hungrig så hon gick till trädgårdslandet och drog upp morötter! Bästa hunden. :D  

seitlax _13

Men pinnar är också goda.  Untitled

Min bror och hans tjej var också hemma på besök och de gjorde födismat (landets godaste renskav enligt kocken Lucas) medan jag tog en tupplur.

Sen visade de bilder från resan till Peru. Wow wow wow! Fick sån lust att resa.

Och den här tjuren/ oxen/apan fick jag som gåva. Den pryder nu mitt hem. I Peru sätter man tydligen ut såna här varelser på takena. Spännande! 

Min syster Hanna reste i dag till Indien och ni kan följa hennes blogg här. Jag hann inte åka med till flygfältet men vi var på samma bröllop igår! Hon sjöng och jag fotade.

12.10.2015 kl. 00:35

Äntligen ett mindre öga och bröllopsförberedelser*

Det känns som söndag men det är fredag- what?

Och ääääääntligen känns det som om inflammationen i mitt röda vagel-öga börjar ge med sig. Det var på tiden.

Ser snart se ut som en människa igen.

I min hals har det ännu idag gjort ont till och från, så det är skönt att ha tagit det lugnt ännu idag. Men snart har jag varit krasslig i två veckor. Det räcker nu, tack tack tack. 

Untitled

I dag var jag och hämtade min systers bil från Borgå. Jag får låna den för att jag har bröllopsfotografering imorgon. 

Det är svårt (omöjligt) att ta bussen när man ska fota på fyra olika ställen under dagen. Då ska det nog va bil och körkort.

I morgon kommer jag fota det här paret vid havet på Emsalö. Så sjukt fina platser, och om vädret är lika fint imorgon som i dag så blir det bueno. 

Untitled

Bilder från testfotograferingen för två veckor sen. 

Untitled

Det enda som jag håller tummarna för extra mycket är att tiden för porträttfotograferingen räcker till. Lia och Tommy är superduktiga framför kameran så därför skulle jag gärna fota i flera timmar! Nå, det gäller att improvisera och kompromissa!

Har tre väskor, tre olika skor (kyrkoskor, bergskor och fest-uteskor) och jag har också packat mössa och vantar. 


Vet ni, jag har faktiskt varit riktigt lycklig idag. När jag gjorde intervjun med mig själv så sa jag att mitt tycka-synd-om-mig-själv-martyrskap måste avslutas på fredag. Och det slog in! Har varit riktigt glad idag! 

1. Mitt öga börjar minska i rödhet och storlek

2. Jag hann träffa min syster och jag hjälpte henne att göra en megalista åt henne för de kommande dagarna!! Jag ÄLSKAR att hjälpa mänskor med planering och göra upp tidtabeller åt dem....

3. Jag träffade en superglad Maya och fick god mat. 

(Är dock sur på kaninerna, nån av dem tycker plötsligt att golvet är en toalett! Ibland kan de få för sig såna saker...) 

Nu är jag igen sådär hyperaktiv.... Vet inte om jag är hungrig eller mätt, trött eller pigg. Äter för säkerhets skull fem mackor och ska snart gå till sängs för att hinna vila upp mig inför imorgon. 

*Lite lurig rubrik, syftar på att mitt onda öga är mindre till storlek och inte att jag har mist ett öga ^^

10.10.2015 kl. 00:07

Maya i Borgå

Jag fick ett gäng bilder av min pappa. Han har varit på utflykt med Maya i Borgå medan mamma var på syngranskning tror jag. (Vilket jag också ska gå på- var finns bästa glasögonaffären?) 

Untitled

"Söndriger" brygga vid Åstranden. Gångbron har just öppna igen efter en sommarrenovering. 

Untitled

Mayken säger följ mej! <3 

Untitled

Maya lider av höjdskräck men den här bron vågade hon gå över!! Duktig!! Jag vill också till västra sidan av ån och fota!! Ser så mystiskt ut. 

Untitled

Och här är en ståtlig Maya framför Borgås stolthet, domkyrkan. Superfin bild! Pappa har hittat fotointresse igen efter en tids uppehåll. I familjen är det bara vi två som är intresserade av foto, och jag tror inte jag skulle ha börjat fota så mycket som jag gör om inte pappa skulle ha filmat och fotat så mycket när jag var liten. 

Jag hade själv två fotouppdrag i veckoslutet och nästa vecka flera igen. Superkiva!! 

28.09.2015 kl. 11:50

Ööh hej?

Vet inte alls vad jag ska blogga om längre?? Vet inte vad som är intressant. Vet att min blogg heter djurblogg men det är svårt att klämma fram något om Sally och Sigge hela tiden. Eller det känns som att det inte räcker att skriva om småa saker som nya kaninleksaker och sånt. 

Jag vet alltså inte vad som är intressant att läsa om.. Som tur är det min blogg och jag bestämmer, men jag tycker ju inte att nåt är tillräckligt intressant heller. (Kanske jag har blivit påverkad av jobbet!! Där är ledordet nyhetsvärde)

Men oftast släpper bloggkrampen om man bara börjar skriva. Vad gör det om de blir lite rokot? (=skit) Se nu- det som kommer härnäst är inte skit utan jätteintressant, ju.

Untitled

Kittys hund Rauha. I det egna hemmet är hon raka motsatsen till Rauha då hon är i försvarsmode, men under ytan är hon hur ljuvlig som helst. Och så duktig!! Vi var på picnic med Kitty (och Danne) och Rauha låg bara bredvid filten och njöt av solen. Stolt Jack Russell. :) Jag njöt också av solen förresten. 

Min bästa hundras är beagle men jag kan också tänka mig en jack russell som är lite mindre, som följer med mig överallt. <3 

Untitled

"Hej, minns ni mej?" 

MAYA!!!! I Stensböle!! När mamma och pappa besökte Habitaremässan förra veckan så var Maya och hälsade på hos mig. Hon var så duktig i hissen, fast hon fick höjdskräck deluxe i trapphuset på sjätte våningen. Jag trodde hon skulle kissa ner sig. Men hon var så modig. 

Vi gick ut i skogen (bor ju helt nära skog), och på bilden väntar hon på att få söka korvbitar. :D 

Untitled

Sen åkte vi till stan och här är hipster-Maya i farten. Så cool och världsvan. 8) 

Untitled

Och här också. Landehunden mitt i centrum. Alltså hur söt kan man vara? Åååh.

När vi åt på Bravuria så väntade Maya i bilen. Sen åkte mamma, pappa och hund tillbaka till Borgå. 

Annars: Har yogat för första gången äntligen här i nya lägenheten. Det största steget har varit att placera ut mattan. Seriöst, skitsvårt att bara bestämma var jag skulle vara. Men det fanns ju sen inte så många alternativ så jag satte den nu bara på vardagsrumsgolvet. (!)

Nu borde jag sova för att orka på träningar imorgon, och på kvällen fest. Giv mig energi. 

18.09.2015 kl. 23:46

Maya i sandgropen

På lördag är det dags för sommarens sista bröllopsfotografering. Vi har tänkt fota i en exotisk sandgrop med fina miljöer. Är väldigt taggad inför det!! Om nån kan tänka sej att komma med som assistent så *vÄlKoMm3n*

Untitled

För en tid sen var jag på locationscouting med pappa och Maya och kollade in platsen. Majsan var nöjd att vara med på äventyr. 

Untitled

Och när jag och pappa stod och beundrade sandformationerna så dök hon plötsligt upp på toppen av sandberget. 

Untitled

....För att sen springa ner. 

Untitled

Har nån btw sett hästfilmen Sherdil?? Den slutar ju med att hästen gör volter ner för ett berg eller sandhög. Hur gjorde dom det? 

Untitled

Maya gjorde dock inga volter utan sprang så fint ner. I dag har jag en ledig dag och ska försöka sälja lite möbler och sen kanske packa lite. Flytten närmar sig och jag är gråtfärdig av tanken på att lämna mitt hem. 

19.08.2015 kl. 13:46

Saknar mina bunnies

Mina två kaniner Sally & Sigge är fortfarande i Borgå hos min familj på semester. Jag saknar dem varje dag så mycket. Men de har det nog bra där, och jag har så långa arbetsdagar så jag skulle knappt hinna umgås med dem här i kämppän. Till hösten ska jag bygga en inhägnad så de har mera rum att skutta i lägenheten när jag är borta. Herregud jag flyttar om en månad. 

Untitled

I dag har de fått vara ute hörde jag. De är lite svåra att få in från hagen via transportburarna så det är bara pappa som kan ha ut dem. Här vaktar Maya. Och Sally är världens finaste. Hon pussade mig sist jag var i Borgå, jag blir alltid lika rörd <3 

Untitled

Här har pappa testat sitt nya objektiv på Sigurd! 

Untitled

Han har hittat knopparna på körsbärsträden. 

Untitled

Nami. 

Untitled

Liite högre bara....

Untitled

Och här får ni en bonusbild på Majsa. <3 Hon är så duktig och jag saknar henne också. Vill ha ett djur nuu! Fast det är en frihet att vara utan också.  

I går jobbade jag vekoslut och gjorde ett tv-inslag om sommarteatrar. Besökte Barösund (varje gång jag ska säga Barösund glömmer jag bort vad det heter men då tänker jag på roderfyllerist-sången och så kommer jag ihåg igen... "från Hangö?? ...till Barösund jag kör på varje jävla grund jag är en roderfyllerist, hej, en roderfyllerist." ojoj.). I Barösund var nämligen  Skärgårdsteatern för att ha sina sista föreställningar. Jag såg några bekanta skådisar. 

Min juttu påminde mig om att kolla upp biljettläget på Lurens sommarteater. Och enda gången jag hinner är på tisdag, så jag bokade de sista biljetterna. Ser fram emot Annie Mästerskytten. En historia om en kvinnlig, tuff protagonist låter som en historia i min smak. 

 

 

26.07.2015 kl. 13:58

Dimissionsbrönch

På söndagen var det dags för min dimissionsbrunch, för att fira att jag blev klar från min skola. På plats var bara närmaste släkten. Glömde att ta bilder av maten, men här är Maya och en köttbulle som hon väntar på att få "diska". 

Untitled

Maya gillar kalas. Mycket att diska och många att leka med. I går fick hon ha dragkamp med fyraåriga Alvin. Maya rörde sig inte ur fläcken hur lilla Alvin än kämpade på. 

Untitled

Tågis hade med sin nya kamera och tog lite bilder. 

Untitled

Dragkamp är det bästa! 

Untitled

Och jag var nöjd med att hålla festligheterna i liten skala. Klänningen jag hade på mig är en blå sak som jag lånade av Hanna. I vår familj går kläderna runt bland mig, Hanna och mamma. Den här klänningen hade också mamma på sin systers mans fest, till exempel (som sen blev ett överraskningsbröllop och jag missade det för jag visste ju inte om det och var på en annan fest :( ). 

I dag var också en minnesvärd dag:

Jag åkte nämligen med gummistövlar och knappmick ut på en liten sjö i Ingå i en läckande roddbåt och blev knipen av en kräfta?! Låter verkligen absurt. Älskar mitt jobb. Kräftsäsongen inleds imorgon klockan 12 och min juttu går imorgon på morgonen och som en lite längre grej på kvällen. i Yle 5 och på arenan.

20.07.2015 kl. 23:21

 

Maj 6

Hej, jag är Frida! Jag är en av dem som nästan vrider nacken ur led när jag får syn på en hundvalp gå på gatan. Fridas Djurblogg handlar främst om djuren som finns i mitt liv. Jag har två kaniner- drottningen Sally och energiknippen Sigge. De bor med mig i Helsingfors. Hos mina föräldrar i Borgå finns Golden Retrievern Maya som hatar agility. I bloggen skriver jag om det som händer i mitt liv. Jag är 23 år, utbildad medianom och jag älskar Roller Derby.

Alla bilder tillhör och är tagna av mig om inte annat står skrivet. Om ni vill låna en bild, hänvisa till bloggen.

Kommentarer är ytterst välkomna, jag svarar på alla!

Untitled

Arkiv:
Historien om Sally: 1, 2, 3
Den bästa av hundar: Maya

Untitled

Maya, 6 år

Kontakt:
fridasdjurblogg at gmail.com

Twitter
Flickr

Sally i sängen 2

Sally, 4 år

IMG_1493

Sigge, 1 år

 

Bloggtips: 

Amanda i Underlandet
Anna/ Projekt Ines
Anne
Biffen
Carita
Charlotte
Duellen

Emma
Emma Sophia
Fredrika
Koltrast
Julie
Karin
Kashmi
Kvalificerat nonsens
Mamma/ Helen
Olivia
Púpú von BunBuns
Satu
Vanessa
Vilhelmina
Wonderland

Bloggkommentatorerna
Emelie&Tobbe
HanaPee
Jonna Jinton
Spiderchick