Alla djurhjärtans dag

Hjälp varanda

Ät något gott

Vila 

Träna

Stötta

VilmaLudde2

Tvätta varandra (gäller främst djur)

SallyFrida

Pussa varandra

Dela ditt liv med dem du tycker om. Ta hand om er. Du har bara ett liv men det har också dina vänner. KÄRLEK! 

14.02.2014 kl. 18:43

Kaninträff!

Det var ju tänkt att vi skulle vara i Sverige den här helgen, och att Sally skulle vara hos sina kaninkompisar Ludde och Vilma. På grund av strejker på Finnair kom vi inte så långt, men vi bestämde att ändå hälsa på kaninstugan i Esbo. 

Vi packade Sally i bilen och åkte iväg. Jag hade med hennes toa och transportbur så hon skulle ha något bekant. Vi släppte ut kaninerna nästan direkt, och till en början gick det bra. Ludde och Sally är ju gamla bekanta men halvt år gamla Vilma har inte träffat Sally förut. 

SallyLuddeVilma17.11.13

Det första Ludde och Vilma gjorde var att märka Sallys grejer genom att gnida hakan mot dem. Det första Sally gjorde var att kissa i deras bur...

SallyLuddeVilma17.11.13_1

Till en början gick ju allt bra. Ludde tvättade båda två och alla verkade ganska överens. 

SallyLuddeVilma17.11.13_2

Sedan började Sally och Vilma småbråka, så vi gick ut en stund, på Jenny och Antons lilla bakgård. De bor på bottenvåningen så de har en liten uteplats på baksidan av huset. De har satt upp stängsel så kaninerna kan vara ute. Nå, väl där ute började Vilma jaga Sally. När vi kom in fortsatte hon så hon fick sitta inne i buren. 

SallyLuddeVilma17.11.13_5

Sally och Ludde kom helt bra överens, Ludde juckade lite, men tvättade också Sally. Sally fick en morotsbit som hon höll i medan hon sprang undan. Lite verkade de bli irriterade på varann också, men efter nån timme är den här bilden tagen och de myser tillsammans.

SallyLuddeVilma17.11.13_3

Meeegamyyz. 

SallyLuddeVilma17.11.13_7

Här också. Precis som på sommaren när Ludde bodde hos oss skuffade Sally sitt huvud under Luddes och ville bli putsad. De har nu ju exakt samma färg! 

SallyLuddeVilma17.11.13_6

Lilla Vilma fick sitta inburad. När vi släppte ut henne så jagade hon igen Sally och de rök lite ihop.

Det är inte helt idealt att släppa ihop kaniner sådär bara. Med tanke på att det var en kanin som kom in på två andra kaniners hem alltså revir så är det rätt känsligt för kaninerna som bor där. Vi ville ändå testa, och det gick helt okej sist och slutligen. Jag tror att rangordningen inte blev klar, med tanke på Sally och Vilma, men Ludde verkade acceptera att Sally var där. 

Det är verkligen inte lätt att tolka kaniners kroppspråk. Allt sker så himla snabbt, och de använder både svans och öron när de kommunicerar. Det är svårt att hänga med i svängarna, först kan de putsa varann för att sedan ryka ihop. Att se vem som flyger på vem är iiinte enkelt. 

Det är lättare och bättre att släppa ihop kaniner på ett helt nytt område, med mycket utrymme där de kan springa ifrån varann. Nu hade vi inte ett sånt, men det gick bra ändå.

Men det var jätteroligt att hälsa på Ludde igen, och supersöta lillusen Vilma! De har de nog jättebra där i Otnäs. 

18.11.2013 kl. 15:31

Sallys semester

VilmaLudde

Vilma & Ludde

Ludde & Sally

Om några veckor vinkar jag adjö till Helsingfors och tar en tur över till Stockholm. Bara för en helg, inte för all framtid.

Sally kommer också hålla en minisemester hemifrån, hon kommer bo på kaninhotellet Luddma. Det är Ludde & Vilmas egen bed&breakfast i Esbo.

Nä men seriöst, man är alltid lite nervös över hur det går när man lämnar ett djur. Ludde och Sally är ju gamla bekanta, men Sally och Vilma har inte träffats. Kanintjänaren Jenny berättade att Vilma inte är 100% rumsren, och jag vågar inte helt lita på Sally heller när hon är på ett nytt ställe. Speciellt om någon annan kanin kissar och poplar omkring, då vill Sally säkert också markera att hon varit där. 

Men jag tror det kommer bli bra, och dessutom får hon bästa omvårdnaden av J&A. Himla synd att man inte får vara med själv. Kanske jag och Sally hinner dit en sväng och kolla läget innan semestern. 

29.10.2013 kl. 15:48

Tre bilder på Vilma

Tre opublicerade bilder på Vilma. 12 veckor vid fototillfället. Senaste uppdateringen jag fått av hennes ägare är att hon och Ludde nu bor i samma bur och allt går superbra. Ljuvligt att höra!

Vilma3

Vilma2

Så gulligt att hennes öron är så stora i förhållande till huvud. <3

Vilma

Här ser man en glimt av förändringen i hennes ögon!! Kolla HÄR vad jag syftar på...

En sak som i alla fall jag ofta glömmer bort när det gäller kaniner är hur känslig deras hörsel är. Jag har märkt att när ljudnivån är hög hos oss, till exempel när tv:n och vattenkokaren är igång, så håller Sally sig under soffan och kommer inte lika gärna därifrån fast jag lockar henne med godis. Har jag sagt att Sally kommer på inkallning? Bästa kaninen!

P.s. visst var bilden i inlägget under snygg..............

15.09.2013 kl. 22:55

Bilder på kaninerna Vilma & Ludde DEL 2

Här kommer resten av bilderna från den gången jag var och hälsa på Ludde och hans nya kaninkompis Vilma. Del 1 i bildserien finns HÄR. De här bilderna är tagna under den sista halvtimmen som jag var hos Jenny och Anton. Mot slutet tyckte jag kaninen Vilma förändrades lite.

VilmaLudde2

Här är igen farbror Ludde så gosig och tvättar Vilma. Vilma8

Gullisen puffar hårt när hon sniffar på mig. Kanske hon kände lukten av Sally på mina byxor. 

Vilma6

Just innan jag skulle gå hem så såg jag en liten förändring hos Vilma. Hon hade slutat gömma sig under skåpen och bordet och var betydligt modigare än när jag kom in genom dörren.

Precis som kaniner gör så ställde hon sig på de små bakbenen, skakade framtassarna och började putsa sig i ansiktet. Men något var lite annorlunda. Jag kunde nästan svära på att hon skakade lite extra när hon tvättade sig, nästan som om hon fnissade medan hon höll händerna framför nosen. Precis som om hon dolde något för oss...

Och det var först när jag kom hem som jag såg en av bilderna som hade fastnat på mitt minneskort......

...

...

...

...

...

Vilmamedsvärd

VILMA!!!???

08.09.2013 kl. 12:01

Bilder på kaninerna Vilma & Ludde DEL 1

Ni vet väl att ni kan lita på mig- åtminstone ett inlägg publicerar jag per dag på bloggen, även om de ibland kommer strax innan midnatt. Ofta är det först på kvällen som jag hinner sitta ner vid en dator. <3 

Men! Nu är det ni som bör sitta ner och hålla i er, för här kommer fler bilder på den underbara 3 månader gamla kaninungen Vilma!

Vilma4

Har ni sett en vackrare kanin??? Guuud vad FIN! Här ser hon ganska lugn och trygg ut, inte så rädd för kameran längre.

Vilma7b

Ja tack jag kan ta lite morot! Men med ett vakande öga på fotografen och i säkerhet under bänken. Ludde

Ludde som i förhållande till Sally (till exempel här) ser ut som en liten unge ser nu plötsligt ut som en stor farbror när man kollat på Vilmis en stund. 

Vilma9

Avslutar bildserien med världens finaste bild på världens finaste Vilma. Kolla på hennes vackra glimmande ögon! 

Den som säjer att kaniner är uttryckslösa och tråkiga har fel.
*You just gotta learn how to read them*

06.09.2013 kl. 22:17

Kaninungen Vilma

Kolla vem vi har här då? Dvärgvädurarna Vilma och Ludde. Ludde är bekant för oss alla då han till och med har en egen kategori på min blogg. Under två och en halv månad bodde han hos mig och Sally i somras, eftersom hans ägare var i Barcelona.

För några dagar sen fick Ludde en kompis till Esbo, Vilma! Hon är tre månader gammal och superpigg och nyfiken. Till en början förstod Ludde inte att hon var en kanin, han märkte henne inte alls, men sen plötsligt blev han ivrig och började föra ett surrande läte (som kaniner ibland för). När de fick hälsa på varandra utanför burgallret gick det tydligen superbra ändå från början, och Ludde brukar putsa Vilma. 

VilmaLudde

I dag var Ludde lite sur, eller han ville helst vila under soffan. Men visst var han fram ibland och till slut fick vi ett familjeporträtt av allihopa. 

05.09.2013 kl. 22:07

Luddes look- alike!

Kolla vad min bloggkompis Emelie har hittat! Ludde har blivit avbildad på en målning som är en tolkning av Renoirs målning. Ludde på pianot!

22.08.2013 kl. 18:52

Luddes sovposition

Så här ser Ludde ut när han sover... Han vaknar inte ens fast man står riktigt nära, ropar och försiktigt skakar på gallret. Nu ser ni Sally till och med ner till höger. Eller ja sen vaknar han förstås med ett ryck och med stora förvånade ögon. I början trodde man ju varje gång att han hade dött men det här råkar nu bara vara Luddes sovstil... 

19.08.2013 kl. 12:56

 

Maj 6

Hej, jag är Frida! Jag är en av dem som nästan vrider nacken ur led när jag får syn på en hundvalp gå på gatan. Fridas Djurblogg handlar främst om djuren som finns i mitt liv. Jag har två kaniner- drottningen Sally och energiknippen Sigge. De bor med mig i Helsingfors. Hos mina föräldrar i Borgå finns Golden Retrievern Maya som hatar agility. I bloggen skriver jag om det som händer i mitt liv. Jag är 23 år, utbildad medianom och jag älskar Roller Derby.

Alla bilder tillhör och är tagna av mig om inte annat står skrivet. Om ni vill låna en bild, hänvisa till bloggen.

Kommentarer är ytterst välkomna, jag svarar på alla!

Untitled

Arkiv:
Historien om Sally: 1, 2, 3
Den bästa av hundar: Maya

Untitled

Maya, 6 år

Kontakt:
fridasdjurblogg at gmail.com

Twitter
Flickr

Sally i sängen 2

Sally, 4 år

IMG_1493

Sigge, 1 år

 

Bloggtips: 

Amanda i Underlandet
Anna/ Projekt Ines
Anne
Biffen
Carita
Charlotte
Duellen

Emma
Emma Sophia
Fredrika
Koltrast
Julie
Karin
Kashmi
Kvalificerat nonsens
Mamma/ Helen
Olivia
Púpú von BunBuns
Satu
Vanessa
Vilhelmina
Wonderland

Bloggkommentatorerna
Emelie&Tobbe
HanaPee
Jonna Jinton
Spiderchick