Bebis och hund

En av mina bästa och äldsta vänner har fått barn och äntligen var jag och hälsa på dem. Lillisen är nu en vecka gammal och jag vet vad hon ska heta *hjärtögonemoji*. Lite otippat men ett väldigt, väldigt fint namn!

Jag är inte en barngalen person om vi säger så, men att min nära kompis nu har fått barn är en helt annan sak. Jag är så glad att få följa med hennes liv och jag hoppas att hon alltid kommer känna mig och lite på mig. 

Jag var på väg att hålla henne men hon somnade och sov sedan hela resten av tiden så jag ville inte väcka henne sen. Jag har faktiskt aldrig hållit i en spädis i vuxen ålder. Hundvalpar är mera min grej ;) (fast I <3 den här spädisen)

Untitled

Medan jag var där så gick jag ut med Wili som är Sandras hund. De har jättefina promenadvägar nära så vi gick i skogen och på sandvägar. Sen lekte vi en stund med hans favoritleksak kaninen(...). 

Untitled

Wilson <3 

Untitled

Untitled

Nån var lite trött efter vår promenad... ;)

10.09.2015 kl. 22:12

Frida i Pampesien

Oj vilket bra veckoslut. Har haft så kiva med min bästa kompis. Vi har hälsat på hennes föräldrar, gosat med hundarna och sett på Scorpions. I går kväll kom jag hem till Helsingfors. Skulle gärna ha stannat längre också men det gick inte riktigt. 

Untitled

I Terjärv var Tessas barndomsrum orört. Kände mig mycket välkommen då Guns n Roses var mitt favoritband under min uppväxt. Och ännu också bara att jag inte lyssnar på dom mer. :) 

Untitled

Vi sov en natt hos Tessas mamma och åkte sen till Kaustby. Där väntade Lurvis! 

Untitled

Och Metku aka Metsuri som var med i Kuusamo över nyår. 

Untitled

Tessas pappas hus är supercoolt och speciellt. 

Untitled

Kanin i trädgården. 

Untitled

På lördag var det dags för Scorpions i Jeppis! 

Untitled

Det var riktigt bra, vilka bisar. Att dom orkar. Kände inte till så många låtar dock, och det var det enda som störde lite. 

Untitled

På lördag kväll satt vi vid strandbastun och pratade. Oj DET var super. Lite kallt men vi hade täcken runt oss. På söndag skulle vi ta itu med saker och gick till Tessas pappas kontor. 

Untitled

...Och där satt plötsligt Metsuri bakom skrivbordet. ;D

....

Snart åker Tessa till Bali på utbyte och jag ska bo i hennes lägenhet. Kommer sakna henne. Kommer bli helt för ensamt. Men jag är glad att vi hade ett veckoslut tillsammans iaf. :) 

04.08.2015 kl. 00:28

Lullabaloo

Lurva aka Puppi aka Lurvis aka Lurventott har återvänt till Helsingfors från Pampesien där hon varit i någon månad(?) Medan matte Tessa har haft praktik och sen varit i Frankrike på Expedition Arcada. Pampesien är alltså Österbotten. Jag fattade inte hur mycket vi har saknat varann förrän vi sågs i dag. <3 

Untitled

Busunge.

Untitled

"Kolla in i kameran Lulu!"

Untitled

Vi gosade en stor del av kvällen i soffan på balkongen medan Tessa och Honk diskuterade projektet ÅFMHS. Lurva gillar att gosa så jag måste klappa henne hela tiden. Sen blev hon så trött att hon somnade. Lilla Lurvis. 

20.05.2015 kl. 01:10

Två bilder från Lurvaveckoslutet

När Lurva är på besök får kaninerna hållas i sovrummet - "kaninrummet". Sigge är nämligen livrädd för hundar och Lurva är ingen bra hund att träna bort hundskräcken med, för hon blir så ivrig och vill äta upp honom. 

januari_5

Golvmopp deluxe. 

januari_4

Men sen började hoten komma....

"Om jag inte får komma in i kaninrummet så får du inte gå ut!! Jag tar din sko som gisslan!" 

Men så snabbt jag tog fram kopplet så glömde hon sina hot och började skutta runt av glädje eftersom vi skulle ut! Inte så skrämmande hund <3 

27.01.2015 kl. 15:17

Prommis i bilder

Igår blev det en långpromenad med hundarna. Det var varmt ännu på kvällen och Maya var lite slö, men hon fick faktiskt upp farten sen när vi gick längre in med skogsvägen.  

promme

Jag tog alltså med mikrofonen för att göra ett promenadreportage. Nånej det är ju bara Lurva! 

promme2

Här måste jag stanna och beundra utsikten. 300 meter från oss. Inte så fint på telefonen, men nog irl. 

promme3

Augusti har så sjukt vackra solnedgångar! 

promme4

Lurvis beundrar utsikten. 

promme6

Och Maya beundrar utsikten. Sen gick de ner och svalkade sig i vattnet. 

promme5

Och den här tjejen njuter också av värmen, naturen och musiken. Dagarna är för korta! I dag har jag träffat Iddis och Sandra över en glass. Det var också skoj. 

Fast nu börjar mina blogginlägg låta lite väl positiva?! Måste snart kontra med något riktigt skit. 

 

06.08.2014 kl. 21:31

Lurva the dvärgschnazze

Titta vem som springer här på gräsmattan hemma i Borgå! LURVA!! Älskade Puppi är hos mig i två veckor då Tessa är i New York. Är nog avis på Tessa också, men faktiskt inte sååå mycket, eftersom jag har det så sjukligt bra själv just nu. <3 <3 

puppi

En lycklig hund!

puppie puppid

Lyckliga tjejer!

puppic puppib

Lurvis har ögoninflammation på gång, men vi hoppas att det inte smittar till Maya. Hon har medicinkur på gång, så det går nog snart om. 

puppif

Jag är så glad just nu, har mycket kul på gång och så fina vänner. Och så fina djur! Är säker på att Lurvis livsglädje kommer smitta av sig till mig också under tråkigare dagar.

Har också goda nyheter angående mitt boende. Jag får bo kvar i ett år. Skönt som fan och hyggligt av SSBS. Jee!

Lovers of the sun, det är jag och Lurva, det. 

Det här inlägget är så glatt att det nästan känns ironiskt, men jag är ju faktiskt superglad. Wiho!  

27.07.2014 kl. 00:04

Rambo!

Nu får ni som läser bloggen stifta bekantskap med en helt ny hund! Det är min kompis Idas valp, och han är så otroligt fin! 

IMG_1353

Det här är Rambo! IMG_1356

Så sjuukt ståtlig! Blandning mellan samojed och lite amstaff, dogo argentino och bulldog. IMG_1395

Hej, lek med mej!

Jag fick äran att vara hundvakt åt Rambo på onsdagden, och kommer vara det igen snart. Såå roligt med en liten valppis igen bland kompisarna. Rambo är vädigt pigg och aktiv, och man måste vara bestämd redan nu då han testar gränser ibland, men han är nog så sjukt fin och söt. Vi hade så roligt på onsdag, lilla Rambo/Rabbe/Rabeus och jag. 

12.06.2014 kl. 23:09

Livräddaren Lurva

Den här hunden ser inte mycket ut till världen, men hon är värd världens alla guldtackor och smaragder. ;)

lubbi_1

lubbi

Lurva har haft såå himla kul på landet i helgen. Hon har fått springa på åkrar och i skogen, lekt med Maya, och gått på promenader med hela flocken. 

Jag blev så himla glad när hennes ägare sa att hon märkt skillnad på Lurvis efter att jag hade henne förra gången. Att hon kändes lugnare och tryggare. 

Den här gången har jag också tränat väldigt mycket, och jag har följt med hennes stämning och "hypernivå". Vi har motionerat mycket, tränat mycket ögonkontakt, att vänta, och att gå fint. Hon är så otroligt fin att det har varit en ära att ha henne här. Sådan matte, sådan hund. Tack!

22.04.2014 kl. 00:51

Lurva the dvärgschnauzer

lurva_7

"Vad i helskotta är DET DÄR?" 

lurva_5

...

lurva_6

"Hjälp, oj, what, omg!"

I dag är Lurva här. Lurva är en 1,5 årig dvärgschnauzer som jag ska sköta om hela nästa veckoslut! I dag kom hon alltså hit med sin matte för att kolla läget. Matte for sen ut med en kompis så Lurva är här ensam med mig. (Joona är inte heller hemma)

Lurva har heller inte träffat en kanin förr så vi ville testa hennes nerver med Sally. Och det har gått så bra! Hon reagerade som många andra hundar, fixerade blicken och blev helt stel och stirrig till en början. Men nu är hon betydligt lugnare och inte besatt. Sally är cool som vanligt och beter sig helt som alltid. 

Men ååååååh vilken ljuvlig hund! Tessa har klippt henne själv så därför har hon en lite ojämn päls, men jättemjuk. Och Lurva verkar så klok och följsam, hon gick hur fint som helst på prommis. Fast hon har sjuuukt mycket energi och är kvick som bara vad. Älskar henne redan! <3<3<3

20.03.2014 kl. 22:15

 

Maj 6

Hej, jag är Frida! Jag är en av dem som nästan vrider nacken ur led när jag får syn på en hundvalp gå på gatan. Fridas Djurblogg handlar främst om djuren som finns i mitt liv. Jag har två kaniner- drottningen Sally och energiknippen Sigge. De bor med mig i Helsingfors. Hos mina föräldrar i Borgå finns Golden Retrievern Maya som hatar agility. I bloggen skriver jag om det som händer i mitt liv. Jag är 23 år, utbildad medianom och jag älskar Roller Derby.

Alla bilder tillhör och är tagna av mig om inte annat står skrivet. Om ni vill låna en bild, hänvisa till bloggen.

Kommentarer är ytterst välkomna, jag svarar på alla!

Untitled

Arkiv:
Historien om Sally: 1, 2, 3
Den bästa av hundar: Maya

Untitled

Maya, 6 år

Kontakt:
fridasdjurblogg at gmail.com

Twitter
Flickr

Sally i sängen 2

Sally, 4 år

IMG_1493

Sigge, 1 år

 

Bloggtips: 

Amanda i Underlandet
Anna/ Projekt Ines
Anne
Biffen
Carita
Charlotte
Duellen

Emma
Emma Sophia
Fredrika
Koltrast
Julie
Karin
Kashmi
Kvalificerat nonsens
Mamma/ Helen
Olivia
Púpú von BunBuns
Satu
Vanessa
Vilhelmina
Wonderland

Bloggkommentatorerna
Emelie&Tobbe
HanaPee
Jonna Jinton
Spiderchick