Frida tipsar: Adele is back!

Har faktiskt bara ett tips idag, och det är Adeles nya låt Hello. Snart kommer en hel skiva! Tänk på det! 

Untitled

Så fint skrivet. Ser fram emot hela albumet. 

28.10.2015 kl. 23:18

Ratatabloggar

Ingen kan ha missat att Miilo gjort ett inlägg om sina 25 favoritbloggar på Ratata. En helt fantastisk lista. Och det säger jag inte bara för att Emilia skrev så här om min blogg:

Untitled

;) ;) ;)

....

Som sagt är listan bra, men jag har tre tillägg! Tryck på bilderna för att komma till bloggarna. 

Untitled

Sanna som driver Kvalificerat nonsens har många djur och hon tar så bra hand om dem! Jag gillar mest att läsa om hunden Ådi och kaninerna. Hon skriver också om sin depression och låter oss få en insikt i hur det är att leva med det. 

Untitled

Sofie skriver djupt och långa inlägg om känslor, tankar och funderingar. Efter att man vant sig vid längden på inläggen så tycker man ändå att de kunde har varit ännu dubbelt så långa.Untitled

Den här bloggen får man inte missa. Den är skriven av Helen som är cirka 50 år från Borgå. Hon skriver om böcker, filmer och trädgård. Och hunden Maya. Tycker speciellt det här stycket är tänkvärt: 

"För mig, liksom säkert för de flesta andra föräldrar, har de egna barnen alltid framstått som de viktigaste av alla världens underverk.

Det kan ni ta bokstavligen  ;PPP 

Tycker det är lite synd att inga Ratatabloggar fanns på Bloggalans finallista, men jag tycker Ratata är bäst ändå. 

27.10.2015 kl. 10:14

Frida tipzar: Läsvärda Ratatainlägg

Fast jag jobbar som nyhetsreporter så kommer nånting nu som inte borde vara en nyhet för nån- Ratata har otroligt bra bloggare. 

Ska nu tipsa er om några nya intressanta inlägg som jag stött på: 

1. Kaffepausen: Om manliga bloggare, samhället och mansrollen

Jag älskar Kaffepausens djupa inlägg. Och i och för sig också dom lättsamma inlägget. Tycker han skriver så bra. 

2. Amanda: Om att falla, och att stiga upp 

Strongt inlägg av Amanda. Känner igen mig i inlägget då jag själv var lite förstörd efter en stressig vår. (Kom ihåg det efter att ha läst gamla texter. Samtidigt som jag var stressad så kändes det som om jag inte fick något gjort, vilket inte är sant. Jag jobbade hårt på examensarbetet och det råkade nu vara psykiskt utmattande för mig.) 

3. Sofie: Defensiva jag 

Sofie delar med sig av sina tankar om singelliv, ensamhet och känslor och hon gör det på ett otroligt insiktsfullt sätt. 

20.10.2015 kl. 13:32

Frida tipzar: Höstmusik

Hej. Har flera tips åt er.

Ni vet att jag lyssnar mycket på popmusik. Inte enbart, men mycket. 

1. Avicii- Stories

Huvudnyheten är att Avicii har gett ut en ny skiva där Pure Grinding, For a Better Day och Waiting for Love finns. Jag har lyssnat en del på hans förra album True som kom ut 2013. Det får jag inte mycket ut av nu, fast jag gillade det supermycket när det kom. Det blir säkert samma med nya skivan... Men jag har haft Stories på repeat i flera dygn. Det är riktigt bra! 

Så det här är mina favoriter från Stories: (De tre nämnda hittarna uteblivna).

 

2. Ellie Goulding

Den här är i mitt huvuuuud. 

Läser i kommentarerna att den här handlar om Ed Sheeran. Och att hans låt Don't handlar om Goulding. Spännande! Har lite missat det ryktet. 

Men en sak fattar jag inte. Skriver de faktiskt sina låtar och låttexter själva? Eller beställer artisterna sånger med kraven typ: jag vill ha en låt som handlar om mitt ex. En småelak sång där man förstår vem det handlar om. 

Eller hur går det till?? 

 

3. Venior- Sugar Rush 

Det är ju Emelie! 

Jesss, älskar att kunna säga att jag känner Venior. Hon var med i musikalen Chans i tiderna, då när jag var med som ungdomsreporter. Hon hade en otrolig röst redan då, jag var helt hänförd. Väntar på att höra mer av henne. 

 

4. Bubblare Zara Larsson 

Även i dag har vi en bubblare. Min themesång för hösten 2015 är Lush Life. <3 Och sen har vi låten Never Forget You. Riktigt bra. Men spelas på radion så det kan hända att man hatar dem snart. 

08.10.2015 kl. 16:42

Frida tipzar: Höstens serietips 2015

Under en vecka med förkylning passar det bra att ta det lugnt och kolla på serier! Här kommer mina bästa tips för en sjukstuga. 

1. The Unbreakable Kimmy Schmidt

Ett självklart förstahandsval. 

Serien har en lite udda handling då det handlar om fyra kvinnor som levt i en bunker med en galen pastor under de senaste 15 åren. Eller mest handlar den om Kimmy Schmidt. UNDERBAR SERIE!! Och sjukt rolig!!  

2. Bron, säsong 3

Saga Norén iz BACK!

serie 4

Äntligen är Saga tillbaka, fast utan Martin för honom har hon skuffat i finkan. "Vi har ett rättssystem". Lite rädd är jag för att se serien själv, den är ganska brutal. Men såå spännande. De tidigare två säsongerna har jag dock kollat när alla delar fanns uppe. Nu måste jag vänta på ett nytt avsnitt. Jobbigt. 

3. Moder Family, säsong 7

Jag älskar denna serie. Mina favoriter är Claire och Mitchell. 

serier

Den nya säsongen finns dock inte på Netflix än så jag hittar den på annat sä------ jag väntar på att den kommer dit om ett par år. 

3. Svenska hollywoodfruar 

Är du trött på din trista vardag, här kommer lite dramatik. 

serie3

Ännu en säsong av Svenska Hollywoodfruar! Samma käbbel, samma problem. Aaah, bekant och tryggt. 

Bubblare: New Girl 

En rolig och fånig serie. 

serie5

New Girl är en småfjantig serie som handlar om en tjej som flyttar in hos tre killar. Jag har aldrig riktigt följt med Friends, men den känns lite som den. Med överdrivna skämt. Men jag tycker den är helt okej! 


New Girl och Kimmy Schmidt finns redan ute, men till de andra har jag ett schema. Hollywoodtanterna kommer på tisdagar, Modern Family kommer på ons/tor och Bron på söndag kväll. Och sen ska vi inte glömma Solsidan som har premiär 18.10! 

07.10.2015 kl. 12:51

Frida Lönnroos Photography

Visste ni att jag fotograferar en hel del? Förutom mina djur det vill säga.

Nu är det möjligt att se de bilderna för jag har gjort en sida på Facebook dit jag kommer lägga upp foton, behind the scenes och annat som berör fotande. :D

Vi får se vad det utvecklas till men jag är supertaggad! 

Untitled

Jag har en logo som min kära Tågis har gjort åt mig. 

Untitled

 

Untitled

På sidan finns redan flera bilder från sommarens första bröllopsfotografering! Det är Johanna & Oscar som gifte sig i Borgå. Har många favoriter från den här dagen. 

Untitled

I farten skapade jag också ett konto på Instagram!

Ni hittar mig om ni söker på fridalonnroosphotography 

Det här är ett stort steg och gillningarna har redan flödat in. Ja inte på Instagram som ni ser hahaha. :D

Lite skrämmande såhär i början men whatever, jag är ju suverän! 

Om ni fellow ratataiter skulle gilla sidan skulle jag bli väldigt lycklig! Nätverk, kontakter och pepp! 

02.09.2015 kl. 12:37

Frida tipzar

Nu kommer fyra aktuella tips som ni borde läsa eller lyssna på. 

1. Blogginlägg: Zara Larsson, du gör mig så arg
Ett inlägg om skam och skuld efter att ha blivit utsatt för en våldtäkt. Veckans viktigaste text. 

2. Sommarprat: Vegas sommarpratare 2015: Lotta Storbacka 

Wow, så imponerad av Vegas yngsta sommarpratare, 17 år. Hon har fått massa skit i kommentarerna. (Jag ser ju tyvärr också de raderade när jag är inloggad). Men vilket bra sommarprat om kvinnor, män och feminism! Klart och tydligt. Och helt min favoritmusik!! Hair av Lady Gaga, Bjånkki och Din soldat av Albin & Kristin Amparo. 

3. "Wellness ger oss ångest" 

"Vi känner ett krav på att vara lyckliga och hälsosamma och att demonstrera det för omvärlden, men också samhället har ett inbyggt moraliskt krav på hälsa och lycka. Det är när vi både känner kravet utifrån och från oss själva som känslan av ångest och misslyckande infinner sig, menar Carl Cederström." 

JEPP. 

Bubblare: Alfred Backas sommarprat

Håller först nu på och lyssna på det men väntar mig mycket. Han pratar om sorgen efter att hans bästa vän och kusin dog.  

*edit: nu mitt i Alfred Backas prat.. Böl :( 

07.08.2015 kl. 22:31

Bästa köra-bil-låten och eventuell skoshopping

Aj aj vad jag alltid har bra tips åt er! (Har prackat Miss Fisher på tre stycken på jobbet idag. En gång var när jag gick till min chef och skulle visa en grej. På skärmen hon hade bredvid sej så var Phryne i rutan och jag kunde inte låta bli att berätta att "det är en väldigt bra serie, faktiskt min bästa. Du måste också kolla på den!" Visste inte att man hittar delarna på Arenen också! HÄR. Tur för er som inte har Netflix. 

Egentligen har jag TVÅ tips åt er.

1. Det här är bästa låten att köra bil till. Man måste ha hård volym. 

Are You Ready For Love av Elton John 10/10 i bilen

2. Designa dina egna Nike-skor. Det här visste ni säkert om sen Kenza designat sina skor för flera år sen. Men i dag gjorde jag också det, och har inte bestämt mej om jag har råd att köpa dem eller inte... (såklart inte).

Men shit vad de blev snygga. *emojimedhjärtögon*

Ser ni, jag har graverat in "Sally" och "Sigge" i rutorna :D

Känns som om mitt liv kretsar kring jobb och tankar om vilka prylar jag vill köpa. Jag dividerar och funderar på min pengasituation. Men alltid kommer det utgifter man inte räknat med.. Till exempel måste jag ersätta mitt objektiv som jag tappade på kullerstenarna utanför kyrkan på lördag... Blev väldigt ledsen men också glad att det inte var kameran eller mitt låneobjektiv :(

Dessutom lossnade en bit från mitt ena minneskort plötsligt, det går inte att använda längre.

Och slutligen är mitt 50mm objektiv också sönder. Det tar inte skarpa bilder längre. Så jag har ETT objektiv kvar, mitt 85mm som jag nog älskar, men det är inte så mångsidigt om man säger så. Jag har gjort en anmälan till mitt försäkringsbolag, så jag hoppas de är snälla med mig. 

Så det är mycket utgifter och jag vill fortfarande ha objektivet som är dyrt men bra. 

Ps. Jag fick bra feedback för min grej om Kinas utsläpp, den som jag var så stressad över. Intervjuerna var svåra och lite pinsamma men om slutresultatet är bra så är det väl det som räknas och är värt att komma ihåg. ^^

15.07.2015 kl. 22:49

Alla måste kolla på: Miss Fisher's Murder Mysteries

Alltså nu kommer det ett tips på en serie som kommer förgylla era liv.

Låt mig presentera vår huvudkaraktär: Miss Phryne Fisher.

Miss Fisher återvänder till Melbourne och av en slump börjar hon lösa mysterier och blir en detektiv. 

Hon hamnar i farliga situationer. 

Hon samarbetar med inspektör Jack Robinson och hans hjälpreda Hugh Collins. Deras första möte var kul, Phryne är så ironisk. :D 

Detta är katolska Dorothy, Dot, som blir Fishers högra hand. 

Miss Fisher har en lyxig stil, alltid nya kläder och en stolthet som hon aldrig tappar. 

Det jag gillar bäst med Miss Fisher's Murder Mysteries är de välskrivna och genialiska karaktärerna. Alla har en säregen personlighet. Serien innehåller mycket humor och utspelar sig på 1920-talet i Melbourne, Australien. Man får en massa ny kunskap om olika kulturer och historia. Phryne är en kvinnlig casanova och förför män i värsta James Bond-anda. Hon är så otroligt cool och självsäker och min nya förebild.

Om jag inte hunnit göra ett examensarbete om Katniss från Hungerspelen och Tris Prior från Divergent så hade jag skrivit om Miss Fisher. 

Miss Fisher's Murder Mysteries finns på Netflix och varje del är ca 50 minuter långa. De är nästan fristående då hon löser ett mord per avsnitt. Men det lönar sig ändå att kolla dem i rätt ordning. (imdb)

10.07.2015 kl. 12:31

 

Maj 6

Hej, jag är Frida! Jag är en av dem som nästan vrider nacken ur led när jag får syn på en hundvalp gå på gatan. Fridas Djurblogg handlar främst om djuren som finns i mitt liv. Jag har två kaniner- drottningen Sally och energiknippen Sigge. De bor med mig i Helsingfors. Hos mina föräldrar i Borgå finns Golden Retrievern Maya som hatar agility. I bloggen skriver jag om det som händer i mitt liv. Jag är 23 år, utbildad medianom och jag älskar Roller Derby.

Alla bilder tillhör och är tagna av mig om inte annat står skrivet. Om ni vill låna en bild, hänvisa till bloggen.

Kommentarer är ytterst välkomna, jag svarar på alla!

Untitled

Arkiv:
Historien om Sally: 1, 2, 3
Den bästa av hundar: Maya

Untitled

Maya, 6 år

Kontakt:
fridasdjurblogg at gmail.com

Twitter
Flickr

Sally i sängen 2

Sally, 4 år

IMG_1493

Sigge, 1 år

 

Bloggtips: 

Amanda i Underlandet
Anna/ Projekt Ines
Anne
Biffen
Carita
Charlotte
Duellen

Emma
Emma Sophia
Fredrika
Koltrast
Julie
Karin
Kashmi
Kvalificerat nonsens
Mamma/ Helen
Olivia
Púpú von BunBuns
Satu
Vanessa
Vilhelmina
Wonderland

Bloggkommentatorerna
Emelie&Tobbe
HanaPee
Jonna Jinton
Spiderchick