Vem är Katniss Everdeen?

Jag håller på med inledningen till mitt examensarbete. Ni vet att det handlar om Katniss Everdeen som är huvudkaraktären i Hunger Games. Inledningen får och ska vara personlig. Men shit vad svårt ändå, har så mycket jag skulle vilja ha med...

 

Så vad är mitt förhållande till Katniss Everdeen? Varför blir jag så berörd av filmerna? Förutom att vi är identiska till utseendet.

Visst?
.......

Visst!

Jag känner igen mig i Katniss. Jag vill vara henne och när jag ser en film så tror jag att jag är henne. Identifikation. Det är så otroligt skönt med en kvinnlig huvudperson som inte måste vara snäll. Katniss blir arg, Katniss är omedgörlig ibland, Katniss har ångest efter att ha dödat människor i spelen. Utan att blinka tar hon sin systers plats i Hungerspelen för att hon vet att hon skulle dö genast. Hon är mänsklig och hon är kvinna och ung.

Om jag skulle vara 14 år skulle jag vara ett stort fan. Jag skulle säkert gå med i alla fanforum på nätet och läsa böckerna tusen gånger om. Nu har jag bara min egen fangrupp och en egen HG-bubbla för mig själv. Jag kan diskutera HG kritiskt även om jag inte gärna hör negativa åsikter om filmerna... Nä det tar jag tillbaka, annars verkar jag en okritisk examensarbetesskribent.

Men jag gillar filmerna bättre än böckerna. Ovanligt kanske. Sen tycker jag att fans ska sluta bli förnärmade när manusförfattare ändrar saker i historien för att det ska kunna bli en film av det. En del saker måste ändras och överdrivas för att tittaren ska kunna förstå. I boken finns ju många ord som kan beskriva samma sak. 

Okej, okej, lite av ett fan är jag ju nog.... Har ju ett stycke merchandise. ;)

Strumporna var inte så lätta att fota då vissa husdjur blir lite väl nyfikna och också vill stå framför linsen.

20.04.2015 kl. 21:32

Video: Sally & Sigge hittar kaningodiset

Ny video! Sally och Sigge är nyfikna på vad som finns i påsen. Och svaret är att det är Grainless Mix, av märket JR Farm. Typ torkade maskrosor och örter. Yumyum!

(Vet inte varför stillbilden i början är så kontrastig?!) 

18.03.2015 kl. 14:55

Clueless

 

18.06.2014 kl. 15:29

Video: Läget med Sally

18.05.2014 kl. 22:20

Se på den här då

23.04.2014 kl. 19:19

Cesar's worst bite och gitarrkatten

Tipztime! Har två videor på lager som jag vill dela med mig av. Den andra visade Joona åt mig och den passar bra till det pågående gitarrtemat. Den andra är en video från hundviskaren Cesar Millans tv- show Dog whisperer. Den har över 5 miljoner views på Youtube! 

The shreddy cat fight! Känner på nåt sätt med katten. Den vill vara med där det händer, och blir sen sur när ägaren försöker knuffa bort den. Förståeligt!

"Jävla gitarrist, jag var här förs.... ööh andrast!!!"

Jag älskar Cesar Millan. Jag får känslan av en superkänslig man som verkligen älskar hundar. Han visar sig svag och mänsklig. Och allt analyserande- jag älskar analys och detaljer! "Nu sänkte den svansen, nu är den undergiven" "Den där blicken är farlig!"

Bettet kom nog jätteoväntat både för tittarna och för Cesar. Usch vad obehagligt. 

Millan och hans metoder är ju väldigt omdiskuterade och får mycket kritik. I kommentarsfältet står nu saker som att "vad väntade han sig, han slog ju hunden tre gånger." Jag vet inte hur ni skulle göra, men om en hund visade sig aggressiv mot mig och såg ut att attackera, så skulle jag också slå bort den. Han verkar inte ens slå hårt, utan mest knuffa bort den.

Han har ju sina metoder som baserar sig på grundläggande hundflocksbeteenden. Till exempel när han puffar hunden i halsen med fingrarna så säger han att hundmamman gör samma sak mot sina ungar, och att det inte räknas som våld mot dem. 

Sen finns de de som förespråkar endast positiv förstärkning, och kallar Cesars tillrättavisningar för straff. Men hundar som är riktigt aggressiva och tycker att de är högst i rang, de är ju farliga och på nåt sätt måste man få ner dem på marken igen. 

Så jag är verkligen team Cesar! Alla kan inte göra det han gör, alla har inte djurläsarögat, men en kan ändå lära sig sjukt mycket genom hans böcker och program! 

11.04.2014 kl. 22:22

Video: Sally är ute i snön och gräver och biter på kvistar

En videosnutt jag filmade då Sally var utomhus sist. Hon tuggar på kvistar, skuffar fram sig i snön och tvättar sig.

Visst ser ilsken ut när hon skuffar i snön, som om hon var irriterad på att vara ute. Jag garanterar att hon största delen av tiden inte ser så arg ut. Men här hade vi varit ute i ungefär 10 minuter så hon var lite trött på det?! Sötisen. 

16.02.2014 kl. 20:39

Video: Sally busar i snön

1 december 2012. Då var den här videon filmad. Förra vintern var jag ute med Sally några gånger i snön i Borgå. När vi kom tillbaka till Helsingfors efter jullovet så minns jag att det var så mycket snö på vår bakgård att det inte gick att ha henne där. På landet kan jag ha henne utan koppel i snön, hon rör sig så långsamt att man alltid hinner ifatt om hon skulle springa längre bort, här i stan får nog kopplet vara på.

Nu skulle snömängden vara just bra, men det är så kallt att jag inte riktigt har vågat ta ut henne. Ska försöka den här veckan ännu om temperaturen inte sjunker långt under -10.

23.01.2014 kl. 16:39

Christmas Time III

Just det, här kommer årets jullåt som jag pratade om! Favoritterrierna har ganska framträdande roller i filmen, och de är så duktiga. Också Joonas är rolig att titta på. :D Även om ni tröttnat på julen så lönar det sig att se på den här. 

Vill ni se fler så kolla här under, ettan och tvåan. 

28.12.2013 kl. 23:19

 

Maj 6

Hej, jag är Frida! Jag är en av dem som nästan vrider nacken ur led när jag får syn på en hundvalp gå på gatan. Fridas Djurblogg handlar främst om djuren som finns i mitt liv. Jag har två kaniner- drottningen Sally och energiknippen Sigge. De bor med mig i Helsingfors. Hos mina föräldrar i Borgå finns Golden Retrievern Maya som hatar agility. I bloggen skriver jag om det som händer i mitt liv. Jag är 23 år, utbildad medianom och jag älskar Roller Derby.

Alla bilder tillhör och är tagna av mig om inte annat står skrivet. Om ni vill låna en bild, hänvisa till bloggen.

Kommentarer är ytterst välkomna, jag svarar på alla!

Untitled

Arkiv:
Historien om Sally: 1, 2, 3
Den bästa av hundar: Maya

Untitled

Maya, 6 år

Kontakt:
fridasdjurblogg at gmail.com

Twitter
Flickr

Sally i sängen 2

Sally, 4 år

IMG_1493

Sigge, 1 år

 

Bloggtips: 

Amanda i Underlandet
Anna/ Projekt Ines
Anne
Biffen
Carita
Charlotte
Duellen

Emma
Emma Sophia
Fredrika
Koltrast
Julie
Karin
Kashmi
Kvalificerat nonsens
Mamma/ Helen
Olivia
Púpú von BunBuns
Satu
Vanessa
Vilhelmina
Wonderland

Bloggkommentatorerna
Emelie&Tobbe
HanaPee
Jonna Jinton
Spiderchick