Git Git Waterfall

Halå! 

Har ännu bilder och texter från Bali att lägga ihop. Det tar längre än väntat så det dröjer ännu. Ni får hålla ut lite, eller kolla på en del som jag nu satt på Facebook! Om ni är mina vänner dvs. ;) 

Untitled

Det här är i alla fall Git Git Waterfall i Bali.

Det första "riktiga" vattenfallet jag sett tror jag? Ganska coolt! 

17.12.2015 kl. 23:20

Call me nejtschörfåtågraför

Tisdag i dag! 

Är tillbaka i jobbvärlden! Är fortfarande lite sjuk men lite flunssa stoppar inte mig. Ögonen är fria från inflammation men istället har jag fått rinnande snuva. Men enough om mina krämpor, orkar inte tänka på det mer. 

Istället vill jag prata om...

....NATURFOTOGRAFI. 

Untitled

Jag är ungefär 2% intresserad av naturfotografi. Ok kanske 5%, av hundra. (Ger ofta uppskattningar i talform). Jag brukar ofta tycka att fotografi är tråkigt utan 1. Mänskor eller 2. Djur. 

Så egentligen är det kanske landskapsfotofrafi jag tycker att är boring. I naturen finns ju en massa vilda djur.

Mitt mål är att börja fota mer natur och annat än mänskor, för det är en mycket bra komplettering till porträttfoto. 

Untitled

Dessutom är den största trenden i bröllopsfotografering att placera människorna bredvid ett flott träd typ, så att de är små som myror. Typ såhär. Eller såhär

Det sku vara bra att jag sku få en inblick i vad som funkar i natuuuren. Sen tycker jag att brudparet ska vara huvudpoängen med porträttfotot och inte landskapet, men det är ju kul att variera bildstorlekar och sånt. Har man ett extremt imponerande landskap så why not show it! 

seitlax _3

Det här var alltså när jag och pappa var och kollade in örnboet. Det blev ändå mycket bilder på pappa... Blir så tomt utan en mänska i bild.. 

seitlax _11

Close ups. 

seitlax _6

Här hittar vi snart örnboet.

seitlax _5

More close ups. 

seitlax _7

Kunde bara tänka på att jag ville placera en mänska eller två i solens spotlight. Eller ett rådjur!! Ååh! 

seitlax _9

Hur nice har inte den här höstens kvällssolar(?) varit. Lyser upp alla ljuvliga träd. Börjar tänka på tre saker: 

1. Jag minns varför min barndoms favoritfärg var gul.

2. Jag vill fota coola porträtt på ett kalhygge

3. Att fota natur är ju inte alls tråkigt, att det tar tid att hitta motivet är liksom själva grejen. Bra för min tydliga rastlöshet. 

15.10.2015 kl. 09:19

Vilken helg!

Jeeee, jag har en suverän helg bakom mig! På lördag var det bröllopsfoto hela dagen. L&T skulle gifta sig i Borgå så jag styrde kosan dit. Bara att halvvägs på vägen började jag fundera om jag hade stängt spisplattan eller inte, efter att jag lagat gröt. Men det var för sent att svänga om...

Oron kom i vågor under dagen, men vi slog fast med de närmaste att jag säkert hade stängt den. Panikringde nämligen runt.. Och förstås var ju plattan avstängd när jag kom hem (12 timmar senare). 

Untitled

Porträttfotona tog vi vid vattnet, i strålande kvällssol. Brudparet var otroliga, så sjukt fokuserade och duktiga. Jag blev riktigt ivrig på plats och vid sådana stunder är det enda man hör från mig utrop som: "Ojoj!!!" "oj nej!!" "ääääh wow!!" "okej nuuuu!!!", så brudparet fick sig ett gott skratt åt mig. 

Att fota vid vatten är under en solig sommardag rätt svårt, vattnet reflekterar så mycket sol att det mesta blir vitt. Men nu är det ren oktober och svag sol så det var perfekt. 


I dag var det sen dags för nästa fotogig. I Borgå även det. Jag vet inte om jag får visa bilderna ännu, men det var för Föreningsfestivalen som understöder olika finlandssvenska föreningars evenemang. Det var andra och sista eventet jag fotade för dem. Superroligt! 

Efter det åkte jag mot Seitlax, det var nämligen Mammas födelsedag! 

seitlax

Jag och Pappa gick ut och fota innan maten. 

seitlax _1

Det var en helt ljuvlig dag. 

seitlax _8

Vi sökte upp örnboet, det är alltid lika svårt att hitta (enligt pappa, jag har inte varit där förr).  seitlax _12

Så kom vi tillbaka och förstås sitter mamma i en blomrabatt. Så skönt att prata om ditt och datt. 

seitlax _14

Maya blev hungrig så hon gick till trädgårdslandet och drog upp morötter! Bästa hunden. :D  

seitlax _13

Men pinnar är också goda.  Untitled

Min bror och hans tjej var också hemma på besök och de gjorde födismat (landets godaste renskav enligt kocken Lucas) medan jag tog en tupplur.

Sen visade de bilder från resan till Peru. Wow wow wow! Fick sån lust att resa.

Och den här tjuren/ oxen/apan fick jag som gåva. Den pryder nu mitt hem. I Peru sätter man tydligen ut såna här varelser på takena. Spännande! 

Min syster Hanna reste i dag till Indien och ni kan följa hennes blogg här. Jag hann inte åka med till flygfältet men vi var på samma bröllop igår! Hon sjöng och jag fotade.

12.10.2015 kl. 00:35

Äntligen ett mindre öga och bröllopsförberedelser*

Det känns som söndag men det är fredag- what?

Och ääääääntligen känns det som om inflammationen i mitt röda vagel-öga börjar ge med sig. Det var på tiden.

Ser snart se ut som en människa igen.

I min hals har det ännu idag gjort ont till och från, så det är skönt att ha tagit det lugnt ännu idag. Men snart har jag varit krasslig i två veckor. Det räcker nu, tack tack tack. 

Untitled

I dag var jag och hämtade min systers bil från Borgå. Jag får låna den för att jag har bröllopsfotografering imorgon. 

Det är svårt (omöjligt) att ta bussen när man ska fota på fyra olika ställen under dagen. Då ska det nog va bil och körkort.

I morgon kommer jag fota det här paret vid havet på Emsalö. Så sjukt fina platser, och om vädret är lika fint imorgon som i dag så blir det bueno. 

Untitled

Bilder från testfotograferingen för två veckor sen. 

Untitled

Det enda som jag håller tummarna för extra mycket är att tiden för porträttfotograferingen räcker till. Lia och Tommy är superduktiga framför kameran så därför skulle jag gärna fota i flera timmar! Nå, det gäller att improvisera och kompromissa!

Har tre väskor, tre olika skor (kyrkoskor, bergskor och fest-uteskor) och jag har också packat mössa och vantar. 


Vet ni, jag har faktiskt varit riktigt lycklig idag. När jag gjorde intervjun med mig själv så sa jag att mitt tycka-synd-om-mig-själv-martyrskap måste avslutas på fredag. Och det slog in! Har varit riktigt glad idag! 

1. Mitt öga börjar minska i rödhet och storlek

2. Jag hann träffa min syster och jag hjälpte henne att göra en megalista åt henne för de kommande dagarna!! Jag ÄLSKAR att hjälpa mänskor med planering och göra upp tidtabeller åt dem....

3. Jag träffade en superglad Maya och fick god mat. 

(Är dock sur på kaninerna, nån av dem tycker plötsligt att golvet är en toalett! Ibland kan de få för sig såna saker...) 

Nu är jag igen sådär hyperaktiv.... Vet inte om jag är hungrig eller mätt, trött eller pigg. Äter för säkerhets skull fem mackor och ska snart gå till sängs för att hinna vila upp mig inför imorgon. 

*Lite lurig rubrik, syftar på att mitt onda öga är mindre till storlek och inte att jag har mist ett öga ^^

10.10.2015 kl. 00:07

Frida Lönnroos Photography

Visste ni att jag fotograferar en hel del? Förutom mina djur det vill säga.

Nu är det möjligt att se de bilderna för jag har gjort en sida på Facebook dit jag kommer lägga upp foton, behind the scenes och annat som berör fotande. :D

Vi får se vad det utvecklas till men jag är supertaggad! 

Untitled

Jag har en logo som min kära Tågis har gjort åt mig. 

Untitled

 

Untitled

På sidan finns redan flera bilder från sommarens första bröllopsfotografering! Det är Johanna & Oscar som gifte sig i Borgå. Har många favoriter från den här dagen. 

Untitled

I farten skapade jag också ett konto på Instagram!

Ni hittar mig om ni söker på fridalonnroosphotography 

Det här är ett stort steg och gillningarna har redan flödat in. Ja inte på Instagram som ni ser hahaha. :D

Lite skrämmande såhär i början men whatever, jag är ju suverän! 

Om ni fellow ratataiter skulle gilla sidan skulle jag bli väldigt lycklig! Nätverk, kontakter och pepp! 

02.09.2015 kl. 12:37

Bröllop

Untitled

Men det är inte jag och Kitty som gifte sig utan Kitty var med mig som fotoassistent på det senaste bröllopet jag fotade. Det var en mycket bra dag. 

Jag har typ alltid samma outfit på mig. Tycker det är städat, plain och bra.

I morgon börjar flyttpackande. Jag bor ju nu i en studerandekämppä och eftersom undertecknad inte är en studerande mer så måste jag flytta ut. Och jag flyttar in till Tessas kämppä som står tom i några månader medan hon är i Bali på utbyte.  

Skulle helst inte flytta men vad kan jag göra? Men har fått soffan och ett skåp sålt och avhämtat. Min soffa var så liten och eftersom jag flyttar till en möblerad lägenhet så behöver jag inte en soffa med mej. 

27.08.2015 kl. 22:09

Maya i sandgropen

På lördag är det dags för sommarens sista bröllopsfotografering. Vi har tänkt fota i en exotisk sandgrop med fina miljöer. Är väldigt taggad inför det!! Om nån kan tänka sej att komma med som assistent så *vÄlKoMm3n*

Untitled

För en tid sen var jag på locationscouting med pappa och Maya och kollade in platsen. Majsan var nöjd att vara med på äventyr. 

Untitled

Och när jag och pappa stod och beundrade sandformationerna så dök hon plötsligt upp på toppen av sandberget. 

Untitled

....För att sen springa ner. 

Untitled

Har nån btw sett hästfilmen Sherdil?? Den slutar ju med att hästen gör volter ner för ett berg eller sandhög. Hur gjorde dom det? 

Untitled

Maya gjorde dock inga volter utan sprang så fint ner. I dag har jag en ledig dag och ska försöka sälja lite möbler och sen kanske packa lite. Flytten närmar sig och jag är gråtfärdig av tanken på att lämna mitt hem. 

19.08.2015 kl. 13:46

Brudbukett i Ford

Kan snart leverera bröllopsbilder till brudparen och efter det ska jag visa många fler bilder. 

Untitled

Untitled

Johanna och Oscar åkte till festplatsen i en gammal Ford. Det blev superfina bilder. Har skickat iväg hälften men ännu väntar en genomgång av resten.  

04.08.2015 kl. 12:42

Listan om Maya

Maya är den finaste hunden i världen.


Maya gillar alla människor utom de som luktar sprit.
Maya förstår nästan allt som man säger förutom orden "kom tillbaka".
Maya är en legitimerad fördiskare, hon diskar tallrikar och fat innan de läggs i diskmaskinen. 
Maya gillar att äta allt utom möjligen kaffesump. 
Maya säger aldrig nej till en dragkamp men tycker att apportering är meningslöst efter två kast.
Maya är rädd för öronputs men har inget emot kloklippning.
Maya har haft lite problem med lederna och är väldigt rädd för veterinären. 
Maya gillar att åka bil för det är kul att komma fram till nya äventyr.
Maya är rädd för broar och bryggor och fick en gång panik i en hundtunnel och slapp inte därifrån.
Maya gillar att simma men är rädd för att åka båt.
Maya var stjärnan på agilitykursen tills den tredje lektionen då hon kastade sig på rygg för att bli krafsad av instruktören. Meningslöst med agility.
Maya heter Maya förutom då hon är nyklippt då hon heter Maggan.  
Maya tycker att gos är trams förutom om 1. Det är morgon 2. Någon kommer hem 3. det finns andra hundar i närheten för då är det viktigt att få all uppmärksamhet.
Maya kan gå utan koppel tills hon ser en katt. 

<3 Maya <3 

04.07.2015 kl. 12:38

 

Maj 6

Hej, jag är Frida! Jag är en av dem som nästan vrider nacken ur led när jag får syn på en hundvalp gå på gatan. Fridas Djurblogg handlar främst om djuren som finns i mitt liv. Jag har två kaniner- drottningen Sally och energiknippen Sigge. De bor med mig i Helsingfors. Hos mina föräldrar i Borgå finns Golden Retrievern Maya som hatar agility. I bloggen skriver jag om det som händer i mitt liv. Jag är 23 år, utbildad medianom och jag älskar Roller Derby.

Alla bilder tillhör och är tagna av mig om inte annat står skrivet. Om ni vill låna en bild, hänvisa till bloggen.

Kommentarer är ytterst välkomna, jag svarar på alla!

Untitled

Arkiv:
Historien om Sally: 1, 2, 3
Den bästa av hundar: Maya

Untitled

Maya, 6 år

Kontakt:
fridasdjurblogg at gmail.com

Twitter
Flickr

Sally i sängen 2

Sally, 4 år

IMG_1493

Sigge, 1 år

 

Bloggtips: 

Amanda i Underlandet
Anna/ Projekt Ines
Anne
Biffen
Carita
Charlotte
Duellen

Emma
Emma Sophia
Fredrika
Koltrast
Julie
Karin
Kashmi
Kvalificerat nonsens
Mamma/ Helen
Olivia
Púpú von BunBuns
Satu
Vanessa
Vilhelmina
Wonderland

Bloggkommentatorerna
Emelie&Tobbe
HanaPee
Jonna Jinton
Spiderchick