Jösses

JÖSSES vad tiden flyger iväg! Nå jag tycker jag har rätt mycket på gång så det är väl naturligt. Jag skriver en lista, så ser vi om jag får med allt.

- FLYTT från Stensböle/Gårdsbacka till Eira (kontrasten!) Officiella inflyttningsdagen var 15.12 men inte förrän 20.12 hade jag en dag ledig för att köra första lasset. Hittills har jag flyttat helt själv. Packat ihop kläder, saker, badrumssaker, lastat i bilen, kört till Eira, lastat ut, burit upp. Inte kanske det muntraste att göra ensam då det ändå är lite sentimentalt att byta bo. Men jag klarade det!! 

Untitled

Eira by najt

- Jag har verkligen yoloat mig fram de här veckorna. På fredag efter jobbet klockan 20 bestämde mig för att åka till Borgå och hälsa på familjen och kaninerna <3 och på lördag åkte jag tillbaka till Hesa för att gå på min brors årliga julfest! Som traditionsenligt pågår fram till morgonen...

- På söndag när jag vaknat så packade jag lite och gick på Race Horse Companys cirkusföreställning då jag fick biljetter till kompispris. Först efter det kunde jag flytta.. Vilket blev mitt på natten. Morgonen efter skulle husets riktiga boende Tessa komma hem, så jag måste i princip vara ute då. 

Untitled

Min favoritdel av White Nights. När kvinnan från Pain Solution drar med slipmaskinen över sina ståltrosor. Annat de gjorde var att sticka nålar genom kroppen och fästa tunga saker med krokar genom läppar och öron. Sjukt! Blev att titta bort ett par gånger... Sen fanns det också lindansare och trampolinmästare med mera med mera. 

- Kaninerna är i Borgå ännu medan jag har flyttrumban <3 <3 Tack till världens bästa kaninskötare. 

- Jag har jobbat och fick jobb till julafton och hela julhelgen också....... Blev förkrossad när jag fick turlistan men nu har jag kommit över det. Det är bra att förtjäna lite pengar. 

Untitled

Jag hann julhälsa på Lillmisen!! <3 (Ignorera mitt maniac- fejs) 

- Planerna för min och Honkens otroliga födisfest framskrider!! Spännande saker!

- Tessbert har kommit hem och vi försökte med Kitty ordna en överraskningsfest åt henne med alla hennes vänner... Hur många kunde komma? EN! Nåväl, det var trevligt ändå. Så går det när alla vänner är från andra delar av landet och åker hem för att fira jul.

Untitled

Vänner <3 

- Jag har bra fiilis ännu efter resan. Jag har bra självförtroende, är glad och så! Najs! 

Untitled

Bra fiilis! Tessberts galna mästerverk i bakgrunden. Saknar dom. :D 

- Snart är det nyårsafton och 2016!! Ska försöka hinna göra en årsresume med bilder från året, som alltid. Fast ääh, även om den kommer några dagar efter nyår så är det väl lugnt. :) 

23.12.2015 kl. 21:00

Git Git Waterfall

Halå! 

Har ännu bilder och texter från Bali att lägga ihop. Det tar längre än väntat så det dröjer ännu. Ni får hålla ut lite, eller kolla på en del som jag nu satt på Facebook! Om ni är mina vänner dvs. ;) 

Untitled

Det här är i alla fall Git Git Waterfall i Bali.

Det första "riktiga" vattenfallet jag sett tror jag? Ganska coolt! 

17.12.2015 kl. 23:20

BACK IN FINLANDIA (som man säger på Bali)

Hej!!!

Jag är tillbaka från min resa i Bangkok och Indonesien. Kom egentligen på söndag kväll men gårdagen spenderades i Borgå med Maya, kaninerna (som varit där och skötas) och mamma och pappa. 

Har så mycket jag vill berätta och visa, så vet inte hur jag ska lägga upp det. :D Men här är exempel på vad vi gjort. 

Marknad i Bangkok:
Untitled

Sevärdhet i Bangkok: 

Untitled

Moppe genom Bali:
Untitled

Sevärdhet i Bali:

Untitled

Paradisöarna Gili: 
Untitled

Och såå mycket mer. Kan inte vänta på att få visa. 

Det känns skitkonstigt att vara i Finland tillbaka. Konstigt men ändå normalt. Är tacksam över att vara född som finländare. Och superglad att jag hade möjlighet att göra resan.

15.12.2015 kl. 22:14

Gästbloggare: Valpen Hampus

Hej jag heter Hampus jag e australesnk valhund. 

Untitled

Jag är på bildena mindre än 3 månader men nu är jag myket eldre.

Untitled

Jag springer snappt. 

Untitled

Lek memej!

Untitled

Deher e Emma hon är min matteslav. Hon är dum ibland och snell ibland. 

Untitled

När hon e dumm så bitär jag henne.

Untitled

Ja e så söt så hon kan itte tyka illa om mej. 

Untitled

Iblad sejer hon åt mej att "nu slutar du bita!!!" 

Untitled

Då blir jag ARJJ och biter lite til, mest i kledena. 

Untitled

Vist e ja söt?? Jag bor i Sibbo o ja vill ibland bli sjött av Frida som fota mej för hon e så snel. Elskar henne. 

Slutt

25.11.2015 kl. 12:00

Packat och klart

Hej, nu har jag packat och allt verkar vara klart för avfärd... Velade superlänge mellan en stor kappsäck och en liten. Den stora var liksom för stor och den lilla för liten. Det fick bli den lilla ändå, fast dit nu inte ryms så mycket extra.

Men jag tänker att det löser sig, jag får köpa en extra väska sen eller nåt då om jag har tänkt shoppa mycket. Tog den lilla för att jag tänker att jag inte orkar släpa på megamegaväskan sen. 

I morgon kör jag till flygis och sen kommer pappa och hämta bilen därifrån. Kan inte fatta att jag åker. :D (Fast jag ännu inte tror att jag slipper fram.) 

22.11.2015 kl. 23:36

Snart bär det av.

Alltså om 1,5 dygn åker jag iväg på min resa till Thailand och Bali! 

..Jep det är sant... Men alltså jag är säker på att nån eller nåt kommer stoppa mig på flygfältet... Antingen i Helsingfors eller sen under mellanlandningen i Moskva. Så jag väntar mig på riktigt inte att komma fram. Helt på riktigt. 

Untitled

Det uppstod lite error när den här bilden skulle överföras från kameran till datorn. Gillar effekten.

Min resenervositet har satt mig i nåt slags förträngningsläge. Jag tror inte på att jag ska resa. Eller att jag kommer fram, det vill säga.

Men OM det skulle vara så att ingen eller inget stoppar mig så kommer jag att spendera 4 dagar i Bangkok och sen åka till Bali. I Bangkok väntar först min syster Hanna och sen joinar Tessa. Sen reser vi alla till Bali och är där i 2 veckor typ. 

Återvänder till Suomimaa gör jag på Luciadagen. Då förväntar jag mig snö, julbelysning och julfiilis. 

Untitled

Om det inte är snö så...... Åker jag tillbaka.

Men kära hjärtanes, hur kommer det gå med världens bästa djurblogg??? 

Tja... Har hört att det nu i princip är omöjligt att blogitta via telefonen, så det kan hända att bloggen ekar helt tom i tre veckor. Om jag inte tar tid och bloggar från en dator. Men vet inte om nätet vill ladda upp bilder där. Får se! 

Kanske jag tidsinställer lite smått så har ni nåt kul att se på <3 

Ps. Vet inte om ni bryr er överhuvudtaget men i dag har jag jobbat med BUU-dagen i Böle (Helsingfors Böle (finns väl även i Vasa)). Bevis: 1 & 2. Älskar att fota <3 Min passion i lifvet vågar jag påstå <3 (Även om de här bilderna inte är tagna med precision eller ens behandlade efteråt, men menar att jag älskar att ta bilder).

22.11.2015 kl. 00:23

Dagen veckan livet

Tjau tjau tjau! 

Om förra veckans träningar gick skit så gick det mycket bättre i dag! Så det är jag glad för! 

Nu har jag kommit hem och duschat och så vidare. Nu sku jag bara vilja att min sköna kväll sku fortsätta forever, men imorgon ska jag till Böle för att rapportera från Buu-dagen så borde väl gå och sova nångång. Jag ser jättemycket fram emot morgondagen!! 

(okej har skrivit på det här inlägget i två timmar för jag har gjort allt annat emellan. Fokus nu.) 

Untitled

Har också haft lite annat för mig än träna roller derby. (Även om jag inte kommer ihåg vad jag ens gjorde igår när nån frågar mig.. ) 

Nä men jag checkar i min kalender. 

Vanessas glöggfest ju! För Ratataiter only. Sen var vi inte så många men det var desto trevligare. 

Untitled

Vanessa, Julia, Jenna och Kaneli

Untitled

Untitled

Och här är jag som Jenna (Vierinen) lyckades fånga på bild. Kolla min Yatzy....... Och min.....GLÖGG....

Så det var kul!

Untitled

 

Untitled

 

ÖVRIGT ANMÄRKNINGSVÄRT: 

  • Jag har jag skrivit på hyreskontraktet för min nya lägenhet! Flyttar i mitten på december, när jag kommer hem från min resa. Till EIRA- what vem är jag?? Min hyresvärd är världens snällaste dam som odlar egen honing. Hon gav mig en burk. 
     
  • Jag har också locationscoutat för min och Honkens otroliga födelsedagsfest vol. 2. Alltså andra året i rad som vi firar tillsammans. Jag har SÅ MÅNGA jag vill bjuda, vet inte hur det går om alla tackar ja. Jag tror inte jag har fler kompisar än andra, men jag gillar så många mänskor och sku så gärna vilja bjuda alla. 
     
  • Igår var jag och kolla på Hunger Games. Oj oj emotions. Skrev ju trots allt examensarbete om Katniss Everdeen och det här var sista filmen evver. Filmen var mycket trogen boken, vilket inte alltid är bra enligt mig. Då film och bok är två skilda "plattformar" (som man sku säga på mitt jobb haha) så är det en självklarhet att ploten ska anpassas enligt formatet. Det är sant. 
     
  • En sista trevlig sak som jag kan nämna här är att jag har fått min adept via Fika! Hon heter Olga och är lika ung som jag och i typ samma bransch. Eller hon har studerat medieteknik och nu informationsteknik. Hon är från Estland men har ryska föräldrar. Hon är såå trevlig och hon vill lära sig svenska så vi har lite språkbad. (Och jag hoppas jag lär mig bättre finska, för det kan hon flytande.) Hon är skitrolig och vi ska åka till Tallinn efter nyår! :D 
21.11.2015 kl. 00:41

Lära känna-listan

Untitled

Senaste selfien i telefonen.

Hur gammal är du?
23

Hur gammal känner du dig?
21-22 :(

ålderskris.

Var bor du?
Stensböle/Gårdsbacka, östra Helsingfors <3 Snart i...

...

EIRA :D :D (kontrasten!)

Vad har du gjort i dag?
Varit på tv-nyhetsjobb, gjort en lättsam grej om vintercykling! Nåt jag vet väldigt lite om, speciellt då jag själv tar bilen överallt nuförtiden... Skam. Men det var kul! Intervjuade en bekant. 

Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
*Sommar sommar sommaaaar, det är dans i Folkets park....*

Pga behöver inte frysa och alla är glada(re).  

Untitled

På fotoutflykt med pappa på farsdag I.

Är du beroende av någonting?
Är ingen beroendemänska faktiskt! Men är beroende av att uppdatera mina flöden och min mail typ. 

Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig?
1. Jag sjunger vid olika tillfällen när jag är semiensam. I hissar, på jobbet, på promenad. 

2. Min magkänsla är mycket välfungerande.

3. Jag komponerar ständigt bröllopstal jag ska och vill hålla i framtiden för mina vänner. Jag planerar dom i mitt huvud alltså! Några skulle funka som födistal också men främst bröllopstal. Har minst fyra ganska klara.... :D

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Spontant: Australien

På roadtrip i USA. Och Bali och Thailand. Wops dit ska jag snart... 

Vad är du på för humör just nu? 
Riktigt bra! Men läser depressionsstoryn här (scrolla neråt) och känner mig träffad när jag läser punkt ett här... Ok det låter helt absurt när jag skriver det. Men jag tänker på att jag har svårt att slappna av helt. Har slutat yoga för jag kan/vill inte koncentrera mig så länge och vill inte stå på samma plats så länge..... Ok måste hålla koll på mitt mående! 

Vilket är ditt favoritgodis?
Malacos apor!!!!
Taffel Ranch

och nya storfavoriten: 
PIRKKA LANTPOTATISCHIPS!!! 

Vilken är din favoritaffär?
Verkkokauppa och i klädväg Vila

Är du morgon- eller kvällsmänniska?
KVÄÄÄÄÄÄÄÄÄLL

Untitled

På fotoutflykt med pappa på farsdag II.

Har du blivit sydd någon gång?
Nej.

Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
Alla som erbjöd sig hjälpa till med Sigurd när han var sjuk. <3 
Men extra speciellt.... Nä, minns verkligen inte. 

Är du blyg?
Nä men ofta tystlåten när andra tar stor plats. 

Vad heter du i andra namn?
Louise.

Vill du gifta dig?
Kanske, och då ska det hållas minst 20 tal. Älskar tal. 

Har du något smeknamn?
Fröjd (Tessa) Freckles (Rasmus), Frajber (Tony), Fråjd eller McFråjd (Honken), Fraidei (ingen/Iddis). Hm de va många, finns de fler? 

Untitled

Färdig från skolan juni 2015. 

17.11.2015 kl. 23:37

Med Sigge till akuten

På lördag kväll märkte jag att Sigge betedde sig underligt. Han reagerade inte på prasslet från pelletspåsen och han kom inte när man ropade. Han ville bara ligga under sängen. Sen åt han ändå lite morot och hö, så jag kunde pusta ut. 

Men dagen efter när jag kom hem från jobbet så märkte jag att nåt var fel igen. I kaninhagen fanns mycket hö kvar och vessan hade jättelite poplor. Sigge var inte alls sitt vanliga jag. 

Jag försökte ge godsaker men han brydde sig inte. Så jag ringde till jouren i Vik och de sa att jag skulle åka in. En kanin som vägrar äta är mycket allvarligt och det kan bero på magproblem, stress eller ont i tänderna. Men om de inte äter så hålls inte tarmsystemet igång och då bildas det gas och stopp och sånt. Och det leder till att kaninerna inte vill äta mer alls o sen kan de dö. :( 

Nåväl. Där får han vätska, värkmedicin och nånting som ska få igång matsmältningen. Han är ändå relativt pigg och spetsar öronen och sådär. 

Untitled

Men eftersom han inte äter själv så ska jag ge ersättning. Oxbow Critical Care är ett slags höpulver som man blandar med vatten och som man sprutar in i munnen. Det ska ges med 2-3 timmars mellanrum så det var bara att stiga upp på natten några gånger och försöka tvinga i honom det. Usch det är svårt och jobbigt. Han ville ju inte alls få nåt högegga tryckt i munnen. Dessutom började han inte tugga direkt när han fick det i munnen utan han höll det i munnen i flera sekunder. Jag var ju rädd att han skulle kvävas. Tror inte det kan hända dock. (Nåja, fantiserade om att hans hals och tunga var helt uppsvullna och att han därför skulle kvävas.)

Så inatt har jag vakat på soffan och sett hur hängig han verkade. Sov nog några timmar mellan matningarna som tur.

Eftersom han fortfarande inte åt i dag på morgonen så åkte vi till Linnunmäki i Borgå. (De hade inga tider i Vik). Veterinären Lauri gav honom lugnande för att kunna kolla hans tänder. Och där hade han två tänder som skavde i hans mun. Och enligt vetten så var i alla fall det en orsak till varför han vägrade äta. En annan orsak kan ha varit stress av att Maya-hunden var här i några dagar. Eller stress av nån annan förändring hemma. Mörkare? Kallare? osv. Sigge är en känslig figur <3

Tempen var normal och han verkade ändå lite följa med vad som hände, och han sprattlade när han skulle bli undersökt. Så vetten trodde inte det var nåt akut. Och ganska snart efter att vi kom hem från veterinären så började han äta.

Untitled

Släppte in Sally i karantänhagen och så kollade vi på Bron. Sigge åt mycket mer när jag såg på, och speciellt när jag matade honom för hand ^^

Så nu börjar han bli återställd, har använt toan och äter lite hö, pellets, morot och broccoli. (Jag köpte allt möjligt gott från butiken). Har inte sett att han druckit vatten men det finns ju ändå i grönsakerna. 

Så jag vågar säga att vi hade tur den här gången. Att det inte var tarmvred eller nåt annat hemskt. Men tänderna måste kollas upp regelbundet efter det här. Han äter jättemycket hö så egentligen borde de inte bli så vassa. Konstigt. Men jag hoppas att matvägran berodde på tänderna och att han nu blir bra <3 

16.11.2015 kl. 19:48

 

Maj 6

Hej, jag är Frida! Jag är en av dem som nästan vrider nacken ur led när jag får syn på en hundvalp gå på gatan. Fridas Djurblogg handlar främst om djuren som finns i mitt liv. Jag har två kaniner- drottningen Sally och energiknippen Sigge. De bor med mig i Helsingfors. Hos mina föräldrar i Borgå finns Golden Retrievern Maya som hatar agility. I bloggen skriver jag om det som händer i mitt liv. Jag är 23 år, utbildad medianom och jag älskar Roller Derby.

Alla bilder tillhör och är tagna av mig om inte annat står skrivet. Om ni vill låna en bild, hänvisa till bloggen.

Kommentarer är ytterst välkomna, jag svarar på alla!

Untitled

Arkiv:
Historien om Sally: 1, 2, 3
Den bästa av hundar: Maya

Untitled

Maya, 6 år

Kontakt:
fridasdjurblogg at gmail.com

Twitter
Flickr

Sally i sängen 2

Sally, 4 år

IMG_1493

Sigge, 1 år

 

Bloggtips: 

Amanda i Underlandet
Anna/ Projekt Ines
Anne
Biffen
Carita
Charlotte
Duellen

Emma
Emma Sophia
Fredrika
Koltrast
Julie
Karin
Kashmi
Kvalificerat nonsens
Mamma/ Helen
Olivia
Púpú von BunBuns
Satu
Vanessa
Vilhelmina
Wonderland

Bloggkommentatorerna
Emelie&Tobbe
HanaPee
Jonna Jinton
Spiderchick