Äntligen ett mindre öga och bröllopsförberedelser*

Det känns som söndag men det är fredag- what?

Och ääääääntligen känns det som om inflammationen i mitt röda vagel-öga börjar ge med sig. Det var på tiden.

Ser snart se ut som en människa igen.

I min hals har det ännu idag gjort ont till och från, så det är skönt att ha tagit det lugnt ännu idag. Men snart har jag varit krasslig i två veckor. Det räcker nu, tack tack tack. 

Untitled

I dag var jag och hämtade min systers bil från Borgå. Jag får låna den för att jag har bröllopsfotografering imorgon. 

Det är svårt (omöjligt) att ta bussen när man ska fota på fyra olika ställen under dagen. Då ska det nog va bil och körkort.

I morgon kommer jag fota det här paret vid havet på Emsalö. Så sjukt fina platser, och om vädret är lika fint imorgon som i dag så blir det bueno. 

Untitled

Bilder från testfotograferingen för två veckor sen. 

Untitled

Det enda som jag håller tummarna för extra mycket är att tiden för porträttfotograferingen räcker till. Lia och Tommy är superduktiga framför kameran så därför skulle jag gärna fota i flera timmar! Nå, det gäller att improvisera och kompromissa!

Har tre väskor, tre olika skor (kyrkoskor, bergskor och fest-uteskor) och jag har också packat mössa och vantar. 


Vet ni, jag har faktiskt varit riktigt lycklig idag. När jag gjorde intervjun med mig själv så sa jag att mitt tycka-synd-om-mig-själv-martyrskap måste avslutas på fredag. Och det slog in! Har varit riktigt glad idag! 

1. Mitt öga börjar minska i rödhet och storlek

2. Jag hann träffa min syster och jag hjälpte henne att göra en megalista åt henne för de kommande dagarna!! Jag ÄLSKAR att hjälpa mänskor med planering och göra upp tidtabeller åt dem....

3. Jag träffade en superglad Maya och fick god mat. 

(Är dock sur på kaninerna, nån av dem tycker plötsligt att golvet är en toalett! Ibland kan de få för sig såna saker...) 

Nu är jag igen sådär hyperaktiv.... Vet inte om jag är hungrig eller mätt, trött eller pigg. Äter för säkerhets skull fem mackor och ska snart gå till sängs för att hinna vila upp mig inför imorgon. 

*Lite lurig rubrik, syftar på att mitt onda öga är mindre till storlek och inte att jag har mist ett öga ^^

10.10.2015 kl. 00:07

Frida tipzar: Höstmusik

Hej. Har flera tips åt er.

Ni vet att jag lyssnar mycket på popmusik. Inte enbart, men mycket. 

1. Avicii- Stories

Huvudnyheten är att Avicii har gett ut en ny skiva där Pure Grinding, For a Better Day och Waiting for Love finns. Jag har lyssnat en del på hans förra album True som kom ut 2013. Det får jag inte mycket ut av nu, fast jag gillade det supermycket när det kom. Det blir säkert samma med nya skivan... Men jag har haft Stories på repeat i flera dygn. Det är riktigt bra! 

Så det här är mina favoriter från Stories: (De tre nämnda hittarna uteblivna).

 

2. Ellie Goulding

Den här är i mitt huvuuuud. 

Läser i kommentarerna att den här handlar om Ed Sheeran. Och att hans låt Don't handlar om Goulding. Spännande! Har lite missat det ryktet. 

Men en sak fattar jag inte. Skriver de faktiskt sina låtar och låttexter själva? Eller beställer artisterna sånger med kraven typ: jag vill ha en låt som handlar om mitt ex. En småelak sång där man förstår vem det handlar om. 

Eller hur går det till?? 

 

3. Venior- Sugar Rush 

Det är ju Emelie! 

Jesss, älskar att kunna säga att jag känner Venior. Hon var med i musikalen Chans i tiderna, då när jag var med som ungdomsreporter. Hon hade en otrolig röst redan då, jag var helt hänförd. Väntar på att höra mer av henne. 

 

4. Bubblare Zara Larsson 

Även i dag har vi en bubblare. Min themesång för hösten 2015 är Lush Life. <3 Och sen har vi låten Never Forget You. Riktigt bra. Men spelas på radion så det kan hända att man hatar dem snart. 

08.10.2015 kl. 16:42

Ett snack med mig själv

Denna sjuka donna börjar snart bli knäpp av att inte träffa kompisar. Vad passar då bättre än att ta en pratstund med sig själv. 

Nåja, sjukling. Hur har du det nu? 

Sådär. Har förutom ögoninflammationen en vagel i ögat. Eller det var säkert den som utlöste inflammationen. Men därför är mitt högra öga megastort och svullet. Har inte haft en vagel förut men det är typ som en finne som sitter på ögonlockskanten, de som möts när man blundar. Men nu har den spruckit så det går åt bättre hållet.

Untitled

Då är du ju i princip frisk? 

Jag önskar det, men min röst är helt opålitlig. Den försvinner ibland. Och så har jag hosta. 

Varför vrider du på dig så mycket i stolen där du sitter? 

För att jag är otroligt rastlös!! Jag har inte kunnat träna eller motionera på länge. Inte för att jag är en motionsgalning men jag blir knäpp av att inte få utlopp för min energi. 

Om kvällarna drabbas jag ofta nuförtiden av nån slags hyperaktivitet. Jag får antingen en massa idéer som jag snöar in mej på, saker som jag ska komma ihåg att göra eller fotoidéer jag vill förverkliga. 

Eller så är det nåt annat, som igår när jag fick plötslig pengapanik. Jag blev orolig över hur jag ska kunna betala hyror och saker. 

Finns det belägg för oron då? 

Nåja, det finns det väl alltid. Jag ska ju göra en stor resa om en månad och pengarna ska räcka till det...... Måste berätta mer snart. Jobbar ju ganska mycket på nyheterna men det är inte heltid. 

Nu slog det mig att din energikick kan komma från de två glassarna du åt just. 

Herregud, det slog mig också...... Har inte ens tänkt på att det skulle ha ett samband. Men jag blir ofta riktigt hyper om kvällarna. Kanske jag bara äter för mycket socker?! 

Untitled

Känslor just nu: 

Har komplex över en sak... Vill inte säga för då börjar alla andra också tänka på det.... Men ok, ut med spökena. Jag har så mycket rynkor i ansiktet. Jag hatar dom. De har dykt upp under ett år och verkar bara bli fler. När jag ler alltså. 

Annars är jag inte särskilt utseendefixerad. Sminkar mig rätt lite och är tämligen ointresserad av utseende och skönhet. Men under de här dagarna som jag haft ett rött, fult, megaöga som jag inte får fullt öppet, så inser jag lite igen hur mycket våra utseenden betyder. På gott och ont. Mest ont. Vi läser av mänskor från varandras ansikten och jag har sett människors miner när de betraktar mitt ansikte. Att "nåt är liksom fel och konstigt där". Intressant. Har måsta ursäkta och säga att jag har ögoninflammation, och då har de blivit lättade på nåt sätt.  

Stress. Är stressad över att missa jobbet imorgon. Men jag måste bli frisk. Att jobba ens halvsjuk långa dagar är inte att rekommendera. Det testade jag förra veckan. Har dåligt samvete för att bli hemma och dåligt samvete över att jag inte ren är frisk. 

Men jösses, give yourself a break! Du kan ju inte stressa dig frisk. 

Nä jag vet! Men tanken på att "inte stressa" är också stressande i sig! Var är mindfulnessen när man behöver den. 

Untitled

Tre saker som är dåliga just nu: 

1. Att jag inte hinner se min syster ordentligt före hennes stora resa. :'( Sku vilja ha myskväll innan hon åker. Jag har liksom sett henne en gång på en månad, när jag hämtade henne från flyget. Nu kanske vi ses på veckoslutet men det blir bara flyktigt. Hon reser till Indien på söndag. Hon har jättemycket att fixa innan dess och hinner inte komma hit heller.

(Hon ska till exempel skaffa en ny telefon. Hon tog kontakt med en från Helsingfors som skulle sälja sin gamla telefon för ett bra pris, och jag skulle hämta den. Men sen hade den jäveln sålt bort den tidigare utan att meddela just när jag skulle hämta den. Oförskämt.) 

2. Att jag är sjuk!! Tänk om jag har dåligt immunförsvar. Tänk att jag är så svag. Tänk om jag har nedsatt immunförsvar för att jag egentligen har en större sjukdom som jag inte vet om...

3. Att jag är isolerad och ensam. Sjukstuga här hemma betyder no friends. Har börjat prata för mig själv. Sjunga är svårt för då försvinner rösten. Måste.träffa.mänskor.

Nå huhhu dina problem! Vad är bra saker då: 

1. Mina vänner!! Har trots allt vänner fast jag inte ser dem fysiskt. Jag typ trakasserar alla med whatsapp-mess. I dag klagade jag till min ena vän att

"alltså jag är så miserabel. Jag är så TRAGISK! Inte som Bridget Jones-tragisk utan bara TRAGISK"

:D Håller fast vid det men jag ger martyrskapet till fredag. Sen måste jag sluta. 

Jag tar emot glada hälsningar och tv-serietips. Och boktips! (Fast vet att jag vill läsa Alex och Sigges Tid, men jag har inte riktigt råd att sätta pengar på böcker.) 

07.10.2015 kl. 23:55

Frida tipzar: Höstens serietips 2015

Under en vecka med förkylning passar det bra att ta det lugnt och kolla på serier! Här kommer mina bästa tips för en sjukstuga. 

1. The Unbreakable Kimmy Schmidt

Ett självklart förstahandsval. 

Serien har en lite udda handling då det handlar om fyra kvinnor som levt i en bunker med en galen pastor under de senaste 15 åren. Eller mest handlar den om Kimmy Schmidt. UNDERBAR SERIE!! Och sjukt rolig!!  

2. Bron, säsong 3

Saga Norén iz BACK!

serie 4

Äntligen är Saga tillbaka, fast utan Martin för honom har hon skuffat i finkan. "Vi har ett rättssystem". Lite rädd är jag för att se serien själv, den är ganska brutal. Men såå spännande. De tidigare två säsongerna har jag dock kollat när alla delar fanns uppe. Nu måste jag vänta på ett nytt avsnitt. Jobbigt. 

3. Moder Family, säsong 7

Jag älskar denna serie. Mina favoriter är Claire och Mitchell. 

serier

Den nya säsongen finns dock inte på Netflix än så jag hittar den på annat sä------ jag väntar på att den kommer dit om ett par år. 

3. Svenska hollywoodfruar 

Är du trött på din trista vardag, här kommer lite dramatik. 

serie3

Ännu en säsong av Svenska Hollywoodfruar! Samma käbbel, samma problem. Aaah, bekant och tryggt. 

Bubblare: New Girl 

En rolig och fånig serie. 

serie5

New Girl är en småfjantig serie som handlar om en tjej som flyttar in hos tre killar. Jag har aldrig riktigt följt med Friends, men den känns lite som den. Med överdrivna skämt. Men jag tycker den är helt okej! 


New Girl och Kimmy Schmidt finns redan ute, men till de andra har jag ett schema. Hollywoodtanterna kommer på tisdagar, Modern Family kommer på ons/tor och Bron på söndag kväll. Och sen ska vi inte glömma Solsidan som har premiär 18.10! 

07.10.2015 kl. 12:51

Åååååååååh sjuk

Hej, jag har varit förkyld i en vecka. Därför denna tystnad. Har nu fått ögoninflammation och har inte kunnat sitta så mycket framför skärmar, för att ögonen värker.

LoL :)) Vill gråta men det går inte. :))))

Så vad har jag då gjort? Jo typ legat i sovrummet i mörket och stirrat upp i taket och angstat. Har försökt tala i telefon med vänner men min röst är nästan obefintlig så det går inte så bra. 

Har också varit på jobb för det kan man göra enligt hälsovårdaren som svarade i dygnet runt- telefonen vid Helsingfors hälsotjänst. 

Men det var inte att rekommendera. Fick ca 100 konstiga blickar från människor som försökte fundera ut varför jag såg annorlunda ut i ansiktet. (Svullna ögon, inget smink och jag hade på mig de enda glasögonen jag har, från början av 2000-talet. Kontaktlinser gick ju inte i ögonen.) Fick också många kommentarer om att jag ser lite trött ut och kanske inte borde komma på jobb nästa dag. 

Jag tror att det bor en liten martyr i mig för jag täcktes inte fråga om jag fick gå tidigare, så jag var helt slut på kvällen när jag försökte ta mig hem. (Gick dåligt med bussar till mig en söndag kväll). 

Tycker så synd om mej själv. Ensam, singel, ensammast i världen, otröstlig, kaninvårdnadshavare, ensamhushållare.

Sen får jag dåligt samvete för att jag klagar. Jag är inte på flykt. Jag får medicin. Jag har tid att vila (lite). Jag har vänner och familj, bara inte här.. 

Men det är ju en tanke som ändå inte direkt muntrar upp en. "Det finns de som har det värre." Wow, tack! Nu blev jag frisk och glad liksom! 

Men jag såg att Efter Nio hade en djurspecial, så det ska jag se på. Ska också göra en lista på mina favoritserier under hösten. 

06.10.2015 kl. 16:24

Ommöblering och kaninpäls

Jag önskar så innerligt att kaninernas fällperiod snart är slut. Det finns kaninhår överallt och det är jobbigt att städa när håren bara yr omkring och fastnar i min egen nos. Dessutom är det inte bra för kaninerna att få i sej mycket päls själv, när de tvättar sig och så.

Som underlag i kaninernas bur använder jag handdukar. Men det fastnar så mycket hår i dem under fällperioderna så jag vet inte... Sku vilja ha nåt annat.

Har läst på forum att många använder fleecefiltar. Alltså hur mycket hår fastnar det inte i dem?? Dessutom har jag lite obehag för fleecematerial...

Untitled

Jag passade på att flytta om soffan. 

Untitled

Nu bildas en fyrkant i mitten av rummet, det gillar jag. Det blir kaninhörnan. 

Har seriöst funderat på att inte ha en soffa i nästa lägenhet! Jag sitter så sällan i soffor?? Satt aldrig i min förra (som jag sålde före flytten). Jag tänkte att det berodde på att jag inte gillade den, men jag har kanske tre gånger suttit ner i den här soffan sen jag flyttade hit. Och jag gillar den här soffan jättemycket.* 

Hemma hos andra slår jag mig däremot gärna ner i soffan. Hmm. 

Men en soffa betyder mindre utrymme för bunnies. 

Untitled

Tidigare hade jag den såhär. ^ 

Untitled

Har som sagt städning på gång så burgallret är ännu i badrummet för det har fått sej en dusch.

Kaninerna får hö från en uppochnervänd bro. Tunneln är ny, de älskar den! 

Untitled

"Sigurd mitt i maten." Fina Siggsigg! 

Untitled

Den här kaninen vinner alla söthetspris. Lilla päronfejs! 

Untitled

Gullet! 

Har fortfarande planer på att ha kaninerna i en inhägnad i rummet medan jag är borta hemifrån. Har faktiskt köpt staket och allt! Men vad ska jag ha som bottenmaterial på golvet? 

*edit: Just låg jag i soffan, och nu ska jag träna kaninerna till att hoppa upp i den och mysa med mej ^^

 

01.10.2015 kl. 18:43

Shopping för kaninerna

Eftersom det i dag var sista dagen som jag har tillgång till bil så passade jag på att storhandla en sista gång. Kaningrejer förstås. 

Så här blev mitt hår som jag klippte igår. 10 centimeter kortare. Skönt! Är fortfarande sjuk i dag. Men tog ett litet värkpiller och körde iväg. 

Untitled

Eftersom jag var på väg till Helsingfors- Vanda flygfält för att hämta tjejerna så svängde jag först in till Jumbo, som är ett megastort köpcenter, där också Flamingo finns med spa, bowling och bio. 

Untitled

Det var en riktigt fin Faunatar de hade där. Jag åker alltid till Faunatar för de är de enda som har rätt sorts hö.  Untitled

Det var ett otroligt springande. 

1. Först att hitta butiken. 

2. Sen att hitta en köpkärra

3. Hur hittar jag ner till P1 från våning 2? 

4. Var är jag och var är min bil?? 

Untitled

Nå, sen plockade jag upp två glada flickor (från en körfil där man inte får hämta nån egentligen, men det sket jag i). Via mataffären och sen hem. 

Nu har jag lagat mat, sett Svenska Hollywoodfruar och nu är jag riktigt slut. Trött, ont i halsen och förkyld. Ska gå och lägga mig i sängen, borde hitta nåt kul att se på! Inget tragiskt, vill bara se nåt lättsamt, vad finns det på Netflix? 

Jag avskyr förresten att köra i Helsingfors, men jag har blivit ganska bra på det. Vågar nu köra överallt, även om jag inte kan fickparkera så kan jag köra alla ställen. Värst är alla ringvägar och leder där man ska byta fil, det höjer pulsen när bilar inte låter en komma in i filen. Men jag panikerar inte längre. :D

Har varnat jobbet att jag kanske inte kan komma imorgon, det suger som fan för jag behöver $$$ och sku gärna vara på jobb! Men jag vill inte riskera att jag blir mer sjuk och vill inte heller smitta andra. Fast just nu verkar vara en sån period då alla är förkylda. 

30.09.2015 kl. 19:07

Ovälkomna sjukor

Hej, jag har gått och blivit lite sjuk. Förkylning och konstig i kroppen. Feber kanske!! Fy fan. 

Men tänkte ändå gå igenom vad jag har sysslat med på sistone. 

Untitled

Första skypen med Tessbert i Bali. Vi talade om allt mellan himmel och helvete i två timmar. Kul! (Vet ej varför jag skrev helvete..)

Untitled

Så här ser det ut när jag kommer från träningarna. Ni ser supermånen, en dag efter månförmörkelsen. 

Jag hade förresten tänkt gå ut och fota superblodmånen, klockan 00 lyste den superfint, men när jag vaknade klockan 5 så var det omöjligt att se nånting alls på himlen. Så mycket moln. Men jag fick sova lite längre.. 

Untitled

Mänska som går från träningarna. Det var efter det här som jag blev sjuk. 

Untitled

Men det har inte hindrat mig från att göra saker i dag ändå. 

1. Var och klippa håret. 10 cm bort, så det är ännu semilångt, och fint. 

2. Var på intervju för Fika Integrations "bli vän med en flykting-program", så jag är ett steg längre i mitt försök att bli vän med en invandrare. 

3. Efter det var jag på öl med min vän Bellis. Vi pratade om ålderskriser, tjockhet, fulhet, jobb osv. Jag har så fiiiiiinaa vääääänner! 


Och vänner behövs extra mycket nu när jag är singel. Jep, är inte längre tillsammans med R. Tråkigt och ensamt, men sånt är det. Jag hoppas och tror att vi kommer vara vänner <3 Vill inte kommentera detta desto mer här, men fråga privat om ni undrar nåt. 

Imorgon kommer Hanna hem från sin interrail!! Jag förlorar därmed "min" bil. Men men... Ska åka och hämta henne och hennes kompis. Kanske jag borde göra en lika fin "välkommen hem-skylt" som jag gjorde sist när hon kom från sin Australien-resa.... 9 A4or ihoptejpade med "vackra" teckningar. Sökte men hittade ingen bild. Ni får tro mej. :)

29.09.2015 kl. 22:16

Maya i Borgå

Jag fick ett gäng bilder av min pappa. Han har varit på utflykt med Maya i Borgå medan mamma var på syngranskning tror jag. (Vilket jag också ska gå på- var finns bästa glasögonaffären?) 

Untitled

"Söndriger" brygga vid Åstranden. Gångbron har just öppna igen efter en sommarrenovering. 

Untitled

Mayken säger följ mej! <3 

Untitled

Maya lider av höjdskräck men den här bron vågade hon gå över!! Duktig!! Jag vill också till västra sidan av ån och fota!! Ser så mystiskt ut. 

Untitled

Och här är en ståtlig Maya framför Borgås stolthet, domkyrkan. Superfin bild! Pappa har hittat fotointresse igen efter en tids uppehåll. I familjen är det bara vi två som är intresserade av foto, och jag tror inte jag skulle ha börjat fota så mycket som jag gör om inte pappa skulle ha filmat och fotat så mycket när jag var liten. 

Jag hade själv två fotouppdrag i veckoslutet och nästa vecka flera igen. Superkiva!! 

28.09.2015 kl. 11:50

 

Maj 6

Hej, jag är Frida! Jag är en av dem som nästan vrider nacken ur led när jag får syn på en hundvalp gå på gatan. Fridas Djurblogg handlar främst om djuren som finns i mitt liv. Jag har två kaniner- drottningen Sally och energiknippen Sigge. De bor med mig i Helsingfors. Hos mina föräldrar i Borgå finns Golden Retrievern Maya som hatar agility. I bloggen skriver jag om det som händer i mitt liv. Jag är 23 år, utbildad medianom och jag älskar Roller Derby.

Alla bilder tillhör och är tagna av mig om inte annat står skrivet. Om ni vill låna en bild, hänvisa till bloggen.

Kommentarer är ytterst välkomna, jag svarar på alla!

Untitled

Arkiv:
Historien om Sally: 1, 2, 3
Den bästa av hundar: Maya

Untitled

Maya, 6 år

Kontakt:
fridasdjurblogg at gmail.com

Twitter
Flickr

Sally i sängen 2

Sally, 4 år

IMG_1493

Sigge, 1 år

 

Bloggtips: 

Amanda i Underlandet
Anna/ Projekt Ines
Anne
Biffen
Carita
Charlotte
Duellen

Emma
Emma Sophia
Fredrika
Koltrast
Julie
Karin
Kashmi
Kvalificerat nonsens
Mamma/ Helen
Olivia
Púpú von BunBuns
Satu
Vanessa
Vilhelmina
Wonderland

Bloggkommentatorerna
Emelie&Tobbe
HanaPee
Jonna Jinton
Spiderchick