SALLY 4 ÅR

I dag är det Sallys födelsedag <3 I fyra hela år har hon levt och många fler ska det bli. (En kanin kan bli upp till tio år, hoppas!)

I morse tog jag lite bilder på jubilaren.

Untitled

Sally med aktiveringsboll.  Untitled

Drottning Sally och tjänare Sigurd som passar upp. 

Och det här är Sally när hon kom till mig, i december 2011 i Vik. Om ni kollar i spalten till höger så finns det länkar till Historien om Sally

Min älskade Sallybomb, Sappy, Saplander, Sallymander. Ja, hon har hur många namn som helst. 

Vi har gått igenom mycket. Hon har träffat Helmer (vår förra kanin rip), spenderat somrarna i Borgå på sommarbete och nu har hon en kaninkompis på heltid, Sigge. Hon har också träffat kaninerna Ludde (rip) och Vilma. 

Sally är alltid glad och nyfiken och brukar pussa mig när hon ser mej. När jag ropar så kommer hon fram och undrar vad jag har i handen. Hon är inte rädd för hundar för hon vet att de flesta inte är farliga.  

I dag har vi firat med lite sallad och sen extra mycket pellets. 

<3 GRATTIS SALLY <3 

25.09.2015 kl. 22:18

En studie i panikering

När jag var tonåring och var på fester, (eller egentligen var jag lite äldre, 17->, för jag ansågs vara en tönt och blev inte bjuden på fester), men i alla fall, så ibland fick jag samtal och mess av en rosenrasande mor "NU SVARAR DU I TELEFONEN!!!!!!".

Jag fattade aldrig varför det var så viktigt att höra av mig, jag var ju på fest och hade viktigare saker för mig. (Typ att träffa killar och vänner). 

Men alltså.... Jag förstår nu hur skräckscenarier byggs upp. 1. Vi har en whatsappgrupp som heter "Kaninskötarna" där Mamma, Pappa och Hanna är med. Jag och mamma textade lite smått och så märkte jag att Hanna inte skrev någonting. Hm, när har vi hört av hennes sist? :)

Paniknivå: 0,5/10 

Untitled

2. En helt vanlig fråga på en torsdag. Inga märkvärdigheter. Men lägg märke till antalet frågetecken som kommer i svaret...

Paniknivå: 1/10 

Untitled

 

 

 

 

3. Ganska lugnt här ännu. :) Det har ju bara gått en minut. Fast klockan är ändå över sju på kvällen. Hmm. Det är ren rätt mörkt ute. Kanske man kan skicka ett sms. 

Paniknivå: 2/10

Untitled

 

 

4. Mamma håller med. Hon hade tänkt höra med Hanna idag. Kanske rentav DIREKT.

Paniknivå: 3/10 

Untitled

5. Jag chillar lite. Herregud, hon är ju med en kompis på Interrail. Det är lugnt. 

...

Men i och för sig. Det är torsdag i dag, och vi hörde av henne på måndag, det är fyra dagar sen!! Nu måst hon nog svara!!

Paniknivå: 3.5/10

Untitled

 

 

 

 

 

6. Voi fan... Inget svar ännu. Men mamma skicka ju ett iMessage! 

Untitled

7. Bäst att ta saken i egna händer och inte oroa mamma mer. Jag försöker nå Hanna själv.

Paniknivå: 5/10  

Untitled

8. Ja, egentligen försökte jag ringa henne ren för några minuter sen...... 

Untitled

9. Fast signalerna gick ju trots allt fram. Det är nog lugnt. 

...

...

Om inte nån har snott hennes telefon!? 

Dom jävlarna.

.....

Fast nu ser jag att Hanna varit inne på Whatsapp senast klockan 14. :) puh.

MEN va fan! De kan ju va rånarna som har hennes telefon som varit inne på Whatsappen!!! Hur vet jag om det är Hanna? Kan jag spåra hennes telefon? Hmm. 

...

Hon borde ha gett sitt iTuneslösenord så kunde man spåra hennes telefon via Hitta min iPhone. Fan. De ska vi göra nästa gång. 

.....

Hanna!!!! :'/ Tänk om nån har kidnappat henne! >:O Fast då skulle hennes resekompis Ida ha hört av sej. 

...

Fast kanske de båda har blivit kidnappade!!!!! Oj nej!! (Alltså paniken här....)

Kanske jag borde fråga nån av deras kompisar när dom sist har hört av sig till dom.

Paniknivå: 10/10 

Untitled

10. Men så händer ett MIRAKEL!! (Nog är det väl Hanna som skriver, inte kan väl dedär tyska tjuvarna skriva på svenska ändå!) 

Untitled

11. Allt är lugnt... 

För den här gången........

Paniknivå: 1/10 (lite orolig för att de ska festa för hårt)

Untitled

(Lägg märke till antalet tecken.) 

Nu har vi en ny regel att Hanna ska höra av sig varje dag... Vet inte om det hjälper ändå när fantasin tar fart. 

18 minuter... Som tur finns det moderna telefoner och internet nästan överallt. :D 

24.09.2015 kl. 22:13

Superb bloggträff

Shiiiiit vad kul jag hade igår på Ratatas bloggträff

Alltså så roligt trodde jag inte att jag skulle ha! Hade massor med energi när jag kom hem på kvällen och hade svårt att somna.

Har förut berättat att jag överdriver när jag beskriver mina kompisrelationer.. Mina kompisar blir "vänner" och när jag pratar om nån bekant kan jag säga "jo vi är kompisar!", fast jag aldrig kanske pratat med personen i fråga. 

MEN! I går hade jag många kompisar på plats och det är ingen överdrift (eller?) Vanessa, Julia, Paula, Emma, Jenna, Miilo. Det var också spännande att träffa Jennifer, vars blogg jag läst i ca ett års tid. Nu missar jag säkert någon, men till The Cock hade också Helena, Emzi, Johanna, Mette, Sofia, Kaneli, Frida hittat. Puh, det var många. 

Vi fick bra rabatt på ALLT i restaurangen, så det kändes bra att betala notan när vi gick, hehe. Åt liksom riktig middag, kaka, kaffe och drinkar. 

 

Untitled

"I love you like XO You love me like XO You kill me boy XO You love me like XO" 

Untitled

Bord nr. 1. 

Untitled

Bord nr. 2. Julia och Vanessa. Bordsetiketten i skick. 

bildjennavierinen

Jenna fångade smilfinken själv på bild hehe. 

Untitled

Jennifer från Sverige. 

Untitled

Bord 3. 

Untitled

Paula satt mitt emot mig. 

Untitled

Ugglis! 

Untitled

Emma!

Untitled

Miilo! Slörps. 

Untitled

Vi satt på The Cock till sena kvällen och traskade sen hem till metror och bussar. Tack allihopa för en kul kväll! #bloggeliten 

24.09.2015 kl. 20:10

Ratataträff och ny säsong av bäzta serien

I dag har jag varit ledig från jobbet. Jobbar inte måndag-fredag så kan va ledig vilken dag i veckan som helst. Jag har tagit sovmorgon, (eller... steg opp före 11 så det är egentligen rätt tidigt för mig på en ledig dag... Jag älskar att sova och behöver min skönhetssömn ;P ), redigerat bilder och hunnit se på nya säsongen av Svenska Hollywoodfruar!! 

Untitled

Liite trött börjar jag känna mig på allt fejkande och allt tillgjorda. Men ändå är det ju så intressant att jag vill se det. :D 

Har ju tänkt skippa PH (Paradise Hotel) i år, för det kommer så många delar och när man kollar på det så är man fast sen. Och det är ännu mer intelligensbefriat än Hollywoodfruar. :) (märker ni att jag skriver "har tänkt".. Det är i fall jag ändå skulle falla för det och måste äta upp mina ord). 

Ikväll ska jag på Ratatas bloggträff på The Cock. Det ska bli riktigt kiva! Sponsorlistan ser maffig ut. Vet inte vem som är på väg så det blir skoj att se. 

 

23.09.2015 kl. 14:36

Höststädat

Äntligen är alla flyttlådor borta. Men inte tycker jag att det tagit så himla länge ändå, 3 veckor. Helt perus?! Eller? 

Jag har dammsugit, tvättat golv, torkat damm och städat vessan. Och shit vilken skillnad det är på olika golvmaterial. I min förra lägenhet syntes varenda litet dammkorn och gjorde mig galen. Dammsög varannan dag där. Här märks inte skiten på golvet. Bara om det är nåt större som man stiger på. Har faktiskt inte dammsugit på hela september.. Har bara sopat. 

Som tur finns här ett stort förråd dit jag förde en massa av Tessas saker till, så mina grejer rymdes nu i skåpen. Lite dumt känns det att ha en del kökssaker i skåpen i sovrummet, men allt ryms inte i köket för att där redan är en uppsättning av allt.

Untitled

Andra iakttagelser: 

1. Skönt att ha en egen tvättmaskin! Men saknar stora klädstreck för lakan!! De blir ju skryttiga på dörrar. :( 

2. Stolen på bilden har ingen egen plats. Var ska jag sätta den? 

3. Ni ser det inte.. men alltså soffan är 50 cm från tv:n på väggen. I vanliga fall är den placerad mitt på golvet men då ryms ju inte mina bunnies.. Och eftersom jag inte ser på tv så får den nu vara sådär. 

4. Det var väl det. 

22.09.2015 kl. 14:16

Söndagh

Fast det inte fanns i mitt schema så gick jag ändå på en promenad igår! Vädret var så fint så jag kunde inte låta bli.

Och vad fiiiiiina områden jag har hamnat i, i och med flytten till Stensböle/Gårdsbacka. Det är nog som jag har konstaterat flera gånger för mig själv- jag kommer nog inte bo i centrum igen. Jag har ingen längtan alls till Berghäll, Sörnäs eller Kallio. Inte ens Rödbergen eller Eira lockar. (fast...klart att jag inte skulle säga nej om jag fick ett supererbjudande på en stor lägenhet dock ;)) Men gräsområden och skog är värt så mycket mer än trottoar och avgaser- för mig! Över Stensböle så flyger flygplanen tätt så det är lite störande förstås. Man kan inte få allt. 

Untitled

Jag hittade en lustig, liten amfiteater. Genast for tankarna till nyåret 2014-15 då vi var i Kuusamo och hittade en amfiteater där vi höll uppträdanden för varandra. Vi var helt fåniga men det var därför det var kul. 

Untitled

Är det bara jag som blir irriterad av kläder? När jag bestämde mig för att gå ut på promenad så försvann min iver en aning på grund av klädbekymmer. Hur varmt är det? Vilka byxor kan jag ha? Men hjälp, nu har jag värsta cameltoen, känner mig nog bekvämare med en längre topp. Nå var ska jag ha telefonen nu då?? 

Och när man kommer ut så har man antingen svettigt eller kallt. Jag borde inte låta mig störas av sådana små saker, men jag blir ändå irriterad.

Untitled

Nåväl, hittade sen lugnet igen och såg en perfekt kulle. Tänk er ett par idisslande kor där!! Eller skuttande kaniner som i Teletubbies. Det har alltid varit min dröm. 

Untitled

Tessa pratar alltid om sitt favoritställe "klipporna". Hon har tagit med mig en gång dit, men jag minns inte om det är de här klipporna eller några andra. Fint i alla fall. 

Untitled

Ja hallå? 

Vi har nya arbetsutrymmen på jobbet. Väggen matchar mig och jag har på mig mitt favoritsmycke, kvinnosmycket. Klockan är alltid tolv för vägguret har inga batterier. Den här veckan består av jobb jobb jobb träningar och fotojobb. Ska försöka yoga varje dag också! 

21.09.2015 kl. 11:14

God morgon world!

Eftersom jag är ledig i dag fick jag sova ut länge. Men jag gick och sova klockan 3 så fick nu inte så mycket extra sömn... Jag är en sån nattuggla. 

Har sjukt i hela kroppen efter intensiva träningsdagar och kanske en eventuell förkylning coming up? 

Untitled

Visar lite idyll. Det är Victoria som blev konfirmerad som jag fotade för några veckor sen. 

Men livet är inte helt skit för det. För nuuu håller jag på med att göra frukost och ska bänka mig framför de två sista delarna i senaste Modern Family-säsongen. På balkongen lyser solen men jag tror att det regnar så får se om jag hinner ut idag. Ska i alla fall städa här hemma och redigera bilder (jobb). 

Igår var en kiva kväll i Borgå med mitt shack där. Jag har så fina vänner <3 

20.09.2015 kl. 12:58

Ööh hej?

Vet inte alls vad jag ska blogga om längre?? Vet inte vad som är intressant. Vet att min blogg heter djurblogg men det är svårt att klämma fram något om Sally och Sigge hela tiden. Eller det känns som att det inte räcker att skriva om småa saker som nya kaninleksaker och sånt. 

Jag vet alltså inte vad som är intressant att läsa om.. Som tur är det min blogg och jag bestämmer, men jag tycker ju inte att nåt är tillräckligt intressant heller. (Kanske jag har blivit påverkad av jobbet!! Där är ledordet nyhetsvärde)

Men oftast släpper bloggkrampen om man bara börjar skriva. Vad gör det om de blir lite rokot? (=skit) Se nu- det som kommer härnäst är inte skit utan jätteintressant, ju.

Untitled

Kittys hund Rauha. I det egna hemmet är hon raka motsatsen till Rauha då hon är i försvarsmode, men under ytan är hon hur ljuvlig som helst. Och så duktig!! Vi var på picnic med Kitty (och Danne) och Rauha låg bara bredvid filten och njöt av solen. Stolt Jack Russell. :) Jag njöt också av solen förresten. 

Min bästa hundras är beagle men jag kan också tänka mig en jack russell som är lite mindre, som följer med mig överallt. <3 

Untitled

"Hej, minns ni mej?" 

MAYA!!!! I Stensböle!! När mamma och pappa besökte Habitaremässan förra veckan så var Maya och hälsade på hos mig. Hon var så duktig i hissen, fast hon fick höjdskräck deluxe i trapphuset på sjätte våningen. Jag trodde hon skulle kissa ner sig. Men hon var så modig. 

Vi gick ut i skogen (bor ju helt nära skog), och på bilden väntar hon på att få söka korvbitar. :D 

Untitled

Sen åkte vi till stan och här är hipster-Maya i farten. Så cool och världsvan. 8) 

Untitled

Och här också. Landehunden mitt i centrum. Alltså hur söt kan man vara? Åååh.

När vi åt på Bravuria så väntade Maya i bilen. Sen åkte mamma, pappa och hund tillbaka till Borgå. 

Annars: Har yogat för första gången äntligen här i nya lägenheten. Det största steget har varit att placera ut mattan. Seriöst, skitsvårt att bara bestämma var jag skulle vara. Men det fanns ju sen inte så många alternativ så jag satte den nu bara på vardagsrumsgolvet. (!)

Nu borde jag sova för att orka på träningar imorgon, och på kvällen fest. Giv mig energi. 

18.09.2015 kl. 23:46

Saker jag älskar

En lista på saker jag bara ääälskar. 

 • Att komma hem och äntligen få byta till sköna kläder. 
 • Att öppna en färdig diskmaskin när den ännu är varm och ångar. 
 • När folk är vänliga. 
 • Att hälsa på Iddis på hennes jobb alltid när jag är i Borgå. 
 • Att ha Maya på besök. 
 • När jag har flyt på jobbet.
 • När allt funkar!
 • När jag vaknar på morgonen och märker att det är fyra timmar kvar innan väckarklockan ringer. 
 • Att öppna en chipspåse. 
 • Att börja en ny säsong av en älskad serie. (Miss Fisher, Solsidan, Modern Family)
 • Att köpa eller få nya teknikprylar. 
 • Att få presenter!!! 
 • Att gå och lägga mig i rena lakan :') 
 • Att få många lajks på ett inlägg eller bild. 
 • När jag får veta att nån har pratat bra om mej. 
 • Att skida i blåa backarna i Alperna. 
 • Att läsa mina favoritbloggar.
15.09.2015 kl. 22:19

 

Maj 6

Hej, jag är Frida! Jag är en av dem som nästan vrider nacken ur led när jag får syn på en hundvalp gå på gatan. Fridas Djurblogg handlar främst om djuren som finns i mitt liv. Jag har två kaniner- drottningen Sally och energiknippen Sigge. De bor med mig i Helsingfors. Hos mina föräldrar i Borgå finns Golden Retrievern Maya som hatar agility. I bloggen skriver jag om det som händer i mitt liv. Jag är 23 år, utbildad medianom och jag älskar Roller Derby.

Alla bilder tillhör och är tagna av mig om inte annat står skrivet. Om ni vill låna en bild, hänvisa till bloggen.

Kommentarer är ytterst välkomna, jag svarar på alla!

Untitled

Arkiv:
Historien om Sally: 1, 2, 3
Den bästa av hundar: Maya

Untitled

Maya, 6 år

Kontakt:
fridasdjurblogg at gmail.com

Twitter
Flickr

Sally i sängen 2

Sally, 4 år

IMG_1493

Sigge, 1 år

 

Bloggtips: 

Amanda i Underlandet
Anna/ Projekt Ines
Anne
Biffen
Carita
Charlotte
Duellen

Emma
Emma Sophia
Fredrika
Koltrast
Julie
Karin
Kashmi
Kvalificerat nonsens
Mamma/ Helen
Olivia
Púpú von BunBuns
Satu
Vanessa
Vilhelmina
Wonderland

Bloggkommentatorerna
Emelie&Tobbe
HanaPee
Jonna Jinton
Spiderchick