TBF Wilson

Det är fredag så jag kör en Throwback Friday. När jag gjorde inlägget om Wili igår så började jag gå igenom gamla bilder på honom. Alltså mitt hjärta smälter när jag ser honom och Maya tillsammans <3 

 

 

Om ni gillar Wili så läs också: 

->VARNING! Övergullig valp! 

Tre överlyckliga djur 

Valpattack! 

->Kaniners otroliga förmåga 

Guess who

Valpen Wilis fantastiska comeback!

Wili labradorvalpen

Video: Maya och Wili leker!  

Undergiven valp 

->Wilis valperier

->Maya: Jag lekte med Wili men sen blev han jobbig

Överlycklig Wili 

Oj då, en hel del blev det... Mina favoritinlägg är de med pilen! 

11.09.2015 kl. 11:29

Bebis och hund

En av mina bästa och äldsta vänner har fått barn och äntligen var jag och hälsa på dem. Lillisen är nu en vecka gammal och jag vet vad hon ska heta *hjärtögonemoji*. Lite otippat men ett väldigt, väldigt fint namn!

Jag är inte en barngalen person om vi säger så, men att min nära kompis nu har fått barn är en helt annan sak. Jag är så glad att få följa med hennes liv och jag hoppas att hon alltid kommer känna mig och lite på mig. 

Jag var på väg att hålla henne men hon somnade och sov sedan hela resten av tiden så jag ville inte väcka henne sen. Jag har faktiskt aldrig hållit i en spädis i vuxen ålder. Hundvalpar är mera min grej ;) (fast I <3 den här spädisen)

Untitled

Medan jag var där så gick jag ut med Wili som är Sandras hund. De har jättefina promenadvägar nära så vi gick i skogen och på sandvägar. Sen lekte vi en stund med hans favoritleksak kaninen(...). 

Untitled

Wilson <3 

Untitled

Untitled

Nån var lite trött efter vår promenad... ;)

10.09.2015 kl. 22:12

Specialbilder på Sally och Sigurd och Kontulareflektioner

Jag tänkte visa bilder av mina pälsklingar som jag tydligen inte har visat på blogi. <3 De har de annars superbra här i Stensböle! Alltid när jag är hemma får de vara på balkongen och de älskar det. :) 

Men det här är bilder från landet och kaninernas semester. 

Untitled

Untitled

Ingen är lika söt som Sally!!!! :D Hon fyller snart fyra år, ska försöka komma ihåg att fira henne i år.. Är så dålig på att minnas födelsedagar. 

Untitled

Sigge är söt på ett mer sportigt sätt. :D 

Untitled

Och Maya är världens sötaste hund. <3 Hon har löptid nu och orsakar rymmande grannhundar och nattliga friare. Tur att man inte har likadana löptider själv. 

Jag trivs annars super här i Stensböle! Okej, lägenheten är fin och stor så det spelar förstås in. Men jag trivs också i omgivningen. I dag gick jag som snabbast i Kontulas centrum (sökte efter en K-supermarket men hittade den aldrig, fast det fanns en stor K-skylt på en pelare.)

Jag har alltid undvikit Kontula centrum för jag har tänkt att det är skitigt och stökigt och att det finns bara äckliga karar som stirrar och ska prata. Nog finns det av dem också en aning, men det finns så mycket mer.

Här i Kontula, Gårdsbacka, finns inte i alla fall en hets att va cool och "urban". Fattar inte varför alla tycker att det är så skit att bo utanför stan. Jag har också sett ner på det. Men det är ju hur bra som helst.

I dag fick jag hjälp av en kvinna att hitta rätt buss från metron. Det finns liksom 94A, 94, 94N och 95 som alla kör helt olika vägar. Jag tror hon kom från ett land i Afrika, kom inte att fråga. Hon frågade mer av mig, vad jag jobbar med och sånt. Vi småpratade lite när vi traskade hem från bussen och önskade sen varandra "trevlig kväll" och sa att vi "ses igen" när vi gick åt olika håll. Det mötet skulle inte ha hänt i Vallgård. 

08.09.2015 kl. 00:05

Svårt

När man arbetar inom media eller som journalist kan man aldrig riktigt stänga av sitt nyhetsflöde, inte för längre tider. Man måste hålla sig uppdaterad, och därför följer jag typ alla finlandssvenska nyhetskanaler på Facebook, och många på instagram. Det går det inte att slippa undan nyheter om det fruktansvärda som händer i vår värld just nu. Och det ska man förstås inte heller! Men ibland är det bara så tungt att det går inte att ta in mer. 

Jag känner mig hjälplös och blir så arg så arg för vad vi gör mot varandra. Krig och skit. Jag försökte undvika att se bilden på Alan Kurdi, men den hamnade ändå på min skärm. 

Men hur får man ut sin frustration i den här frågan? Det finns inget konkret man kan hata eller slå på. Man bara skäms för att man själv har det så bra och börjar avsky sig själv för det.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det finns ändå lite man kan göra, om inte annat. Det känns (förlåt) patetiskt  litet men det hjälper förhoppningsvis och troligtvis någon. Skänk pengar och kläder och leksaker. Men kolla först upp var det behövs. Gå och hälsa på flyktingarna och hitta på aktiviteter eller öppna upp ditt (extra)hem som boende för flyktingar, som statsminister Juha Sipilä och Minna-Maaria Sipilä. 

Jag har gett kläder och pengar och på onsdag ska jag gå en integrationskurs ordnad av FIKA och Luckan. Bli vän med en invandrare. Jag vet inte hur mycket det har att göra med de nya flyktingar men det öppnar säkert upp fler dörrar framöver. Och förhoppningsvis kan vi lära varandra nåt, jag och min framtida vän.

 

06.09.2015 kl. 21:27

Äntligen är vi återförenade!

Mina puppekaniner har kommit tillbaka till mig! De har varit hos min familj under hela sommaren eftersom jag har rest och flyttat omkring. Så otroligt skönt att vara tillsammans med dem igen! 

Min plan är att försöka ha dem så mycket lösa som möjligt, alltså ute från buren. I dag har de fått bekanta sig med balkongen, som är helt inglasad så ingen fara för att de ramlar ner eller att en fågel kommer och nappar dem. Det skulle faktiskt kunna hända.. 

Untitled

Jag var i dag och köpa några trasmattor för att lägga på golvet. Färdigt på golvet finns en sorts trämatta, meriruohomatto. Vi beslöt med Tessa att den skulle få ligga kvar och när hon kommer tillbaka ska den bytas ut. Den är ändå trasig och möglig i hörnen. 

Untitled

En bra idé då kaninerna helt klart ÄLSKAR mattan. Att få dem att inte äta upp mattan är nog omöjligt, de är liksom konstruerade för att gräva och nafsa. 

Untitled

Sigge hävdar att han är oskyldig. 

Untitled

"Va? Vilken matta??" Inte heller Sally har bitit på mattan. Konstigt, vem kan det då vara? 

Untitled

Untitled

Untitled

Hela dagen (förutom när jag borta för storshopping) har jag haft upp balkongdörren och haft buren emot balkongen så de kan hoppa in för att äta hö, gå på toan eller dricka vatten. Ännu går det bra att ha dörren öppen, det blir inte för kallt. Om några veckor måste vi se.. Och jag hoppas att det hålls varmt på balkongen för kaninerna verkar älska sitt nya hem! <3 

 

03.09.2015 kl. 21:16

Frida Lönnroos Photography

Visste ni att jag fotograferar en hel del? Förutom mina djur det vill säga.

Nu är det möjligt att se de bilderna för jag har gjort en sida på Facebook dit jag kommer lägga upp foton, behind the scenes och annat som berör fotande. :D

Vi får se vad det utvecklas till men jag är supertaggad! 

Untitled

Jag har en logo som min kära Tågis har gjort åt mig. 

Untitled

 

Untitled

På sidan finns redan flera bilder från sommarens första bröllopsfotografering! Det är Johanna & Oscar som gifte sig i Borgå. Har många favoriter från den här dagen. 

Untitled

I farten skapade jag också ett konto på Instagram!

Ni hittar mig om ni söker på fridalonnroosphotography 

Det här är ett stort steg och gillningarna har redan flödat in. Ja inte på Instagram som ni ser hahaha. :D

Lite skrämmande såhär i början men whatever, jag är ju suverän! 

Om ni fellow ratataiter skulle gilla sidan skulle jag bli väldigt lycklig! Nätverk, kontakter och pepp! 

02.09.2015 kl. 12:37

Tankar om hösten

Hej hej jättemycket hej! 

Jag är flyttad och klar att bo i nya hemmet för fyra månader. Eller ja, några lådor kvar att packa upp och så vidare. Och jag håller på att smälta att jag inte längre bor i Vallgård. Men i det stora hela så.. 

Untitled

Tessus som jag bor hos (medan hon är på utbyte) har en superfin inredningsstil. Men jag tror ändå jag kommer flytta runt lite saker och försöka skapa det mer som mitt. Men det har jag lov till. :D Fast lika fint kommer jag inte att få det.

Även om jag klär mej i svart så älskar jag mörka, djupa färger. Gärna ihop :) 

Untitled

Detta är utsikten från min balkong. Ljuvligt att ha en balkong, ni anar inte. Jag har kläder ut för vädring och kan enkelt damma av täcken och mattor. 

metro

Vi var bara tre personer och flyttade mina saker på söndag, ett megastort tack till Tågis och till Pappa. Speciellt Tågis som måste lyssna på mitt klagande som grundade sig i en ovilja och sorgsenhet över att måsta flytta bort. Men på kvällen bjöd jag honom på Ciabattamackor och skumppa. (eller det var han som hämtade skumppan, oj)

När man flyttar finns det en övergångsperiod innan man kommer in i nya rutinerna. Hur tar man sig hem, liksom? 

metro_2

Förvirring uppstod när jag stod på järnvägstorget och insåg att det inte bara är att hoppa på 62, 64, 66 eller 72an hem. Nu byter mitt transportmedel till metro. 

Kom på en bra sak med det- jag hinner börja läsa böcker! Speciellt om jag reser från centrum till Gårdsbacka eller tvärtom, då är resvägen i metron kring 15-20 minuter. 

reittiopas

Reittiopas ska uppdateras. HEM är inte längre mitt hem. 

(Reittiopas är en superbra guide som berättar hur man tar sig från ett ställe till ett annat. Ovärdelig att ha i denna hufvudstad.)

metro_1

Insåg också att det var slut på studieförmånerna. Trodde jag skulle få rabatt ända till oktober, men tydligen inte? Och nu ska priserna höjas ytterligare.. Det är skitdyrt! Usch usch. 

Untitled

Jag bor nu i Stensböle, Kivikko, som finns i "problemområdet" Gårdsbacka, Kontula. Fast stället inte varit i rubrikerna på länge nu när jag tänker efter. 

Här finns mycket barnfamiljer, mycket ungdomar som hänger på kvällarna och en massa olika kulturer. Det gillar jag. Stensböle är en kilometer från metrostationen i Gårdsbacka som är ganska ruffig. Men det rör sig mycket folk så jag hoppas jag inte kommer råka ut för nåt. Har inte åkt på kvällarna ännu så vet inte hur det ser ut då. Kommer kanske köpa ett överfallsalarm för att jag ska känna mig tryggare. 

Men Stensböle är rent, grönt och har mycket natur. Avståndet till Helsingfors centrum gör att jag måste planera bra om jag vill åka dit, (40 min mot förra 15 min) och jag hoppas jag inte kommer bli en hemmaråtta och isolera mig. Jag har en tendens att göra det ibland. Det är min största rädsla nu, att bli ensam. Men jag måste ta mej i kragen och boka in kompisträffar i förväg. Det är viktigt. 

Månne det inte blir bra det här. Välkomna på kaffe, förresten! :)

01.09.2015 kl. 16:43

Flytteri

I Vallgårds kaninkoloniboende (mitt hem) är ganska kaotiskt just nu. Jag har hållt på och nojsat omkring hela dagen, och nu har jag en mat- och datorpaus. Steker spenatplättar. :)

Jag har bott här på Rautalampivägen i 3,5(!!) år och det är sorgligt att flytta ut. Det är en lägenhet som man ska vara studerande och två för att få bo i. Och då jag varken är studerande eller sambo så är det dags att flytta ut.

För ett år sen flyttade Jobo ut när vi gjorde slut, och han tog med sig en stor säng, piano, skrivbord och skrivbordsstol. Då så mycket möbler rykte så har jag faktiskt inte så hemskt mycket saker kvar. Säng, matbord, några hyllor. Fick soffan och ett skåp sålt så de har redan åkt iväg. Men prylar har jag i skåpena så det räcker och blir över. 

Jag har faktiskt inte visat så mycket av min lägenhet. Jag är inte överhuvudtaget inredningsintresserad, i alla fall inte när det gäller att följa senaste trenderna. Men jag gillar mörka färger och svart. Inte vitt. Sen har jag några favoritsaker. 

Untitled

Både ful och söt hund! 

Untitled

Min kaninkalender ska upp på väggen direkt i nya lägenheten. 

Untitled

Sen har jag "skåpet". Som har samlat saker i 3 års tid. Har aldrig städat det. Har haft angst varje gång jag öppnat det och försökt leta efter nåt. Men nu ska det bli ordning.... Efter att jag flyttat. 

Untitled

Vi har förresten aldrig heller tvättat fönstrena, så det var dags för det nu. När man ska flytta ut. :D 

Untitled

Ett litet kaos som snart blir större kaos. 

Det som är kul är att jag har en balkong och bastu i nästa lägenhet! Flyttar till min bff Tessas lägenhet under hösten. Hon är på Bali på utbyte. 

Imorgon kommer pappa med stora bilen och så ska vi börja rouda. Jag var efter de gröna flyttlådorna från Pelican Storage som finns nära mig. Har också fört kläder till UFF och fått en massa dvd-filmer sålda. 

Fast jag är ledsen så får jag se det som en nystart. :) 

29.08.2015 kl. 18:55

Bröllop

Untitled

Men det är inte jag och Kitty som gifte sig utan Kitty var med mig som fotoassistent på det senaste bröllopet jag fotade. Det var en mycket bra dag. 

Jag har typ alltid samma outfit på mig. Tycker det är städat, plain och bra.

I morgon börjar flyttpackande. Jag bor ju nu i en studerandekämppä och eftersom undertecknad inte är en studerande mer så måste jag flytta ut. Och jag flyttar in till Tessas kämppä som står tom i några månader medan hon är i Bali på utbyte.  

Skulle helst inte flytta men vad kan jag göra? Men har fått soffan och ett skåp sålt och avhämtat. Min soffa var så liten och eftersom jag flyttar till en möblerad lägenhet så behöver jag inte en soffa med mej. 

27.08.2015 kl. 22:09

 

Maj 6

Hej, jag är Frida! Jag är en av dem som nästan vrider nacken ur led när jag får syn på en hundvalp gå på gatan. Fridas Djurblogg handlar främst om djuren som finns i mitt liv. Jag har två kaniner- drottningen Sally och energiknippen Sigge. De bor med mig i Helsingfors. Hos mina föräldrar i Borgå finns Golden Retrievern Maya som hatar agility. I bloggen skriver jag om det som händer i mitt liv. Jag är 23 år, utbildad medianom och jag älskar Roller Derby.

Alla bilder tillhör och är tagna av mig om inte annat står skrivet. Om ni vill låna en bild, hänvisa till bloggen.

Kommentarer är ytterst välkomna, jag svarar på alla!

Untitled

Arkiv:
Historien om Sally: 1, 2, 3
Den bästa av hundar: Maya

Untitled

Maya, 6 år

Kontakt:
fridasdjurblogg at gmail.com

Twitter
Flickr

Sally i sängen 2

Sally, 4 år

IMG_1493

Sigge, 1 år

 

Bloggtips: 

Amanda i Underlandet
Anna/ Projekt Ines
Anne
Biffen
Carita
Charlotte
Duellen

Emma
Emma Sophia
Fredrika
Koltrast
Julie
Karin
Kashmi
Kvalificerat nonsens
Mamma/ Helen
Olivia
Púpú von BunBuns
Satu
Vanessa
Vilhelmina
Wonderland

Bloggkommentatorerna
Emelie&Tobbe
HanaPee
Jonna Jinton
Spiderchick