Januarilife

Oj oj januari! Vad du är tråkig! Nu börjar den här vinterglåmigheten komma och jag känner mig genomskinlig i hyn. Och det kommer hålla på fram till maj.. Skojigt.

Nä men jag försöker att sluta marra om sånt. Jag försöker överlag bli en bättre mänska. Frida 2016 liksom. Men jag är så otroligt rastlös. Jag har alltid varit sån som är nöjd med var jag är, men nu vill jag ha nåt nytt hela tiden. Men jag vet inte exakt vad jag ska göra! 

Ska jag satsa på träning och roller derbyn och bli en fitnesstjej, ska jag satsa på fotograferande, film, ska jag börja söka jobb i Sverige, ska jag satsa på att göra egna juttun till nyheterna, ska jag börja blogga för fullt? 

Jag är rädd för att stå stilla. Jag vill testa mera saker och jag vill jobba mej uppåt. Jag sökte ett jobb som jag skulle ha älskat, och jag kom ändå till intervju, så det var ju bra. Men sen fick jag det inte, (obviously). Men sånt händer. 

Ända sen jag kom från resan på Luciadagen har det känts som att jag har 10 timmar på dygnet medan alla andra har 24. Jag hinner inte med!

Jag har flyttat till den nya kämppän, känt mig ensam, men har också sett vänner. Speciellt när människor började komma tillbaka från Närpes, Vasa och Bali. :D 

Jag har haft en hemsk känsla av att jag har "no idea what I'm doing". Jag har varit så disträ och bara kört på, samtidigt som jag inte har fått så mycket till stånd, känns det som. 

Hur som helst. I dag har jag varit ledig från jobbet och jag hade en del planer men det gick sen som jag anade- gick och sova 2 i natt och steg opp halv 12. Men det kanske jag är värd. 

Några slutliga punkter: 

  • Nu sku det vara bra om jag sku hinna städa i alla fall lite och laga mat innan träningarna. 
  • Håller fortfarande på med min årsresumé men den blev på hälft då Flickr krånglade.
  • Min älskade syster Hanna kommer på söndag hem från sin fem månader långa resa... Jag hämtar henne på midnatt och hinner se henne under måndagen men sen har jag långa jobbdagar under de fem dagar som hon är hemma innan hon reser iväg igen, what! Jag vill o!
  • Jag uppdaterar mest aktivt på Snapchat. Så följ mej där om ni vågar: fraideiii
27.01.2016 kl. 15:07

#bringyourowndinosaur d.v.s. Honken & Fridas otroliga födisfest 2016

Hola tjaloj! 

Igår var det dags för min och min kompis årliga födelsedagsfest. I år ville vi satsa stort så vi hyrde ett bollhav som vi installerade i min lägenhet. Succé!

Untitled

Det var så mycket roligare att vara i bollhavet än jag kunde tro! :DD

12465854_1176297002385234_1804241391576686189_o

Här är vår affish som vi satte upp i Facebookeventet. 

Untitled

Älskar att jag har en så bra kompis som Honken, med honom kan man ordna såna här fester. Shit vad vi fick fina presenter, helt otroligt fina! (I de här paketen fanns ett minihockeyspel och minibiljardspel!!) 

Untitled

Så fina vänner <3 Mot slutet av kvällen var vi ganska många gäster, men allt gick relativt lugnt till. :D

Untitled

Vi hade också en fiskdamm där "gamelgäddan" huserade. För 1 euro kunde man dra upp en öl, cider eller ÖVERRASKNING ur havet. Som överraskning fanns det coca-cola, tandborste, choklad, godis, plasthandskar..... Lite allt möjligt alltså ;)

Untitled

Vi hade glömt fram ritblocket på soffbordet före festen började, och i dag märkte vi att vi hade fått en massa fina teckningar. 

Nej alltså... Vad jag är lycklig över att ha fina vänner och bra fester. Efter att vi var hos mig (Eira-Frida) så gick vi in till Bar Loose i stan. Det var skoj, men där var så mycket människor att vi tappade bort varandra.

Tack till alla gäster, nästa år igen!

18.01.2016 kl. 03:13

Nyårsmål 3 och 4 :)

Jag skrev om två nyårsmål som gått dåligt hittills.. 

Nu har jag två som har gått bra (nåja)! :D Det är ju mycket roligare. 

1. Jobba allt mer i jämställdhetens tecken

Framgång:
Fick i måndags göra juttun om tonåringar som hänger på stan och blir utsatta för trakasserier. Märker att jag trivdes jättebra med tonåringarna. Ja jag är lite (väldigt) töntig i deras ögon men flera stycken öppnade sig riktigt snabbt för mig! Vill fortsätta föra fram unga flickors röster. 
Dessutom jobbade jag i dag och förra veckan på en drömjuttu om hur festivalarrangörer ser på en jämställd musikscen- tänker de på hur många kvinnliga artister de har med i line upen? I Sverige klarar sig inte en festival om den inte tänker på representation, men i Finland är det inte riktigt så noga. 

Så det målet har gått bra- helt av sej själv!

2. Bli mer effektiv 

Framgång: 
Ok det här har gått semibra.... För jag har kanske inte varit så effektiv när det kommer till att göra ärenden och sysslor hemma. Men mitt mål är att bli mer effektiv när jag skriver. Min syster sa att hon kan skriva tre blogginlägg på en halvtimme??? På MOBILEN! Med bilder och allt. Jag är såå långsam på att skriva för jag gör 100 andra saker samtidigt. Men nu ska jag bli mer effektiv, med allt. Bara fokusera på en grej i taget. Det är mitt mål i alla fall. ;) 

Untitled

Vet ni, på lördag är det min och Honkens fest. :D Det kommer bli bäst! 

14.01.2016 kl. 00:17

#lääppijä

Jag som försökt undvika att bli för djupt insatt i hela Köln-lääppijä-telegraph-finskapolisuttalanden. För jag visste att jag skulle börja må dåligt.

Men i går måste jag göra jobbjuttu om det. Dagens tema var sexuella trakasserier på allmänna platser, och jag sökte flickor som kunde säga hur de upplever det allmänna rummet. 

Vad jag hade väntat mig var inte vad jag fick. Jag väntade mig att nyheten om ökade trakasserier inte skulle vara sann och att flickor inte upplevde sexuella trakasserier på stan, men redan den första tonårstjejen jag pratade med berättade hur vidrigt det är att gå i Stationstunneln under järnvägsstationen...

Så jag och kameramannen gick dit och jo, varje tjej vi talade med så berättade samma sak. Äckliga män i grupp som visslar, ropar, drar i kläderna och så vidare. Jag blir så arg att jag kokar, och ville gråta på plats. 

Det jag mest har funderat på efter detta var att tjejerna var väldigt försiktiga med att peka ut asylsökande eller invandrare som de skyldiga, även om det verkligen rörde sig om asylsökande som nu kommit på senaste tiden. De valde orden noga, för de ville inte uppfattas som rasistiska. 

Och hela diskussionen som har uppstått efter detta... Hur kan det vara så svårt för män att lyssna på dom som blir utsatta. Hur kan finländska män direkt skylla allt på utlänningar när ALLA tjejer och kvinnor vittnar om att de blivit utsatta för också trakasserande finländare. 

Jag undrar vad dessa män har för fel? De hittar direkt en orsak att hata en grupp människor, istället för att rannsaka sig själv och sin manlighet. Varför är de så dumma och oempatiska? 

Jag känner bara att om nånting så finns det ju skäl för kvinnor att hata män, men det är det ju ingen som gör. Det är sällan kvinnor som gör hatbrott åt män. Istället är det män män män som är förövare hela tiden. Ge utegångsförbud åt allihopa! Nu räcker det här skitet. 

13.01.2016 kl. 01:27

Två nyårsmål och svårigheterna med dem

Jag är en person som inte ger nyårslöften, jag drar mig för att lova en massa saker om jag inte är helt säker på att de hålls... :D Istället brukar jag mentalt ge mig själv några nyårsmål. Det har gått 10 dagar in på nya året, och det går väl sisådär med mina mål. 

Untitled
Lux Helsinki, 2016

1. Ett mål jag har är att lära mig gatunamn i Helsingfors.
Nu när jag bor i stan så är det väl dags för mig att bli Helsingforsbo påriktigt ^^ Fabriksgatan, Fredriksgatan, Annegatan och Rödbergsgatan (visst finns det väl en sån?). Jag ska lära mig namnen på gatorna i centrum och hur de går. 

Problem: 
Mitt lokalsinne... Det räcker med att jag går ett kvarter bort från Kampen/Forum/mitt hem och så är jag borttappad. Jag är helt hopplös, och det gör mig arg och irriterad. Har också problem att komma ihåg namn på saker och ting. Restauranger, barer och allt. Omöjligt. 

Lösning: 
Stryk målet! Det finns smarttelefoner av en orsak. 

Untitled
Lux Helsinki, 2016

2. Vara mitt bästa jag och snäll mot mig själv
Mitt mål är att fortsätta jobba på att vara min bästa vän. Undvika saker som får mig att må dåligt och göra saker som gör mig glad. Hit hör också att vara tidseffektiv, smart, ha positiv attityd och så vidare och så vidare. 

Problem: 
Är sååå trött på mig själv för tillfället!! Är i konflikt med mina egenskaper och personlighet. Är störd på att jag är smått lat, oengagerad och fast i telefonen jämt. Trött på att jag inte vet åt vilket håll i livet jag vill gå. Irriterad på att jag slänger ur mig ord och uttryck som en 80-åring skulle använda ("stöta på patrull", har du nåt på lut?") Får ålderskris! Är också trött på att jag har ursäkter till allt hela tiden. Listan kan göras hur lång som helst. 

Lösning: 
Ett bra mål som kräver arbete och en bra inställning! Ingen idé att stressa alltså, börja jobba på målet nästa vecka...  

11.01.2016 kl. 00:22

Vi säger välkommen 2016

Min kropp väljer att kompensera kylan där ute (-23) med feber. (38,23 för att vara exakt). Har haft sjuk hals sen måndag och efter det bröt snuvan och febern ut.

Det här är en vecka som skulle gå åt till att ta tag i mig själv och mitt liv, men det går nu sådär eftersom jag sov till klockan 15 idag.

Annars då- förutom att jag tycker otroligt synd om mig själv? :D 

Ja nå tiden har gått till att inreda mitt hem med hjälp av inredningsakuten mamma (och lite pappa.) Nyåret var skitnajs hos Hanna och jag har också hunnit jobba några dagar. Jobbar på min årssammanfattning. :D

Nu är jag stressad för att jag måste åka och köpa hö till kaninerna...Vill verkligen inte ut! Var är ens den närmaste Faunataren? Ååh tyck synd om mig! 

 

07.01.2016 kl. 15:55

Det sista av 2015

2015 börjar lida mot sitt slut, och det känns lite sorgligt. Jag tycker verkligen att tiden flyger iväg och att det inte var länge sen jag firade mitt livs bästa nyår i en stuga i Kuusamo. (Med antiteater, sanningar om livet och lekar.)

När jag i dag funderade över vad jag åstadkommit under året 2015 så det känns som ingenting. Ingenting stort i alla fall, som verkligen haft någon betydelse. "Men är det så viktigt då, att alltid göra nånting viktigt??" frågade Iddis i dag när jag marrade för henne."De e ju viktigt att man får ordning på sitt eget liv först, hehe". Och ja, det är ju sant. :D Kanske det är det jag håller på med. 

Men mitt liv känns så snurrigt ibland så jag vet inte om det någonsin blir i ordning. Men jag tycker det ska vara lite snurrigt. :D

I dag har jag vaknat i Borgå och har sen lekt med kaninerna och Maya. Sku gärna ta hit kaninerna så snart som möjligt, men vi konstaterade med Mamma och Pappa att det är bäst att de kommer först när flyttlådorna här är undanröjda och så vidare. Och de har det bra där i Borgå, mamma och pappa sköter om dem superbra. De springer alltid emot mig när jag kommer in till hjälpköket där de håller hus. Speciellt Sally är energisk. Kul <3 Saknar dem varje dag! Men snart ska vi leva tillsammans i Eira. (Ok jag låter galen) 

Nu är det så här att jag försökte ladda upp bilder men mitt internet är så långsamt. Hade söta bilder på Maya att visa. Har inte fått modemet att fungera ännu, så använder telefonens nät, och har nu använt upp all data så det har blivit superslött. Men hoppas det kommer igång under den här veckan! (jag ska ringa dem och meddela modemets nummer och bla bla). 

Nu blir det jobb några dagar, sen nyår i Elimäki(?!) och sen inredningsdagar med mamma :D

28.12.2015 kl. 23:12

Mellandagar

Hej små julgodisar! 

Här går ni bara runt och njuter av jullovet medan vissa andra arbetar dag och natt.

Har faktiskt haft en jobbputki över jul, och nu har jag två dagar ledigt. Men det är helt okej, jag behöver slantar och så har det varit riktigt trevligt på jobbet i det stora hela. 

Väldigt trevligt, och väldigt lugnt på jobbet. Och det är ett bra tecken, då jag jobbar med nyheter. :) 

Annars har jag, som ni vet, flytt på gång. Eller i dag kom mama och papa med till Stensböle för att hjälpa med att få de sista sakerna till Eira. Nå tror ni inte jag glömde en del grejer ändå, som schampo och kaninlådan på balkongen. 

Fast jag har skrytit(?) till alla att jag "har så lite saker", så har jag nog helt tillräckligt mycket prylar... Ska definitivt rensa. Men det sa jag även för flera månader sen. 

IMG_4630

I dag lyste solen så fruktansvärt vackert. Och på morgonen rakt in genom mitt fönster. Jag är för övrigt så sjukt trött varje dag, men jag tror det beror på att det är så mörkt. :( Men "nu går vi mot ljusare tider" så det är bra. 

Jag bor på ett sånt otroligt vackert ställe att jag dör! Men jag önskar att jag snart ska börja känna mig som hemma i lägenheten. Nå, bara man får sakerna på plats och några gäster mellan varven så kanske det kan bli riktigt bra. 

Herregud, märker ju nu att det här var världens tråkigaste inlägg. :D Har inte så mycket nytt att rapportera om, förutom att följ mej på Snapchat om ni inte kan få nog av mina juttun- fraideiii heter jag där. 

27.12.2015 kl. 23:22

Veckans rädslor

Jag måste erkänna att jag har en tendens att stressa upp mig över saker, rätt snabbt och intensivt. Sen släpper jag det ofta lika snabbt.

Sist var det spisplattan jag trodde att jag kanske hade glömt på.

(På ungefär samma sätt kan jag bli fixerad vid en sak och fundera på den i flera dagar, tills jag hittar nåt nytt att fastna vid. Det är ofta prylar. En viss concealer jag söker eller när jag funderar på mina ljuvliga egendesignade Nikeskor, Sally och Sigge-edition...)

Men nu ska vi tala om oro.

Jag tänkte om jag skulle börja med att berätta om mina senaste rädslor och orosmoment. För att liksom säga dem högt så att de kanske försvinner.

1. Jag är rädd att tappa synen och att jag har förstört mina ögon. En optiker sa för länge sen att om man aldrig låter ögonen vila från linserna så är det dåligt och nånting i ögat kan växa ihop/isär/fel? Jag har nu haft linser i ca 8 års tid.

2. Ofta när jag går ner för en trappa som är gjord av hårt material så får jag en tvångstanke om att jag ska falla framåt och landa på tänderna så att de brister rakt av.(?!)

3. I och med terrorattackerna i Paris har jag blivit rädd för att nån ska.. inte spränga eller skjuta... utan knivhugga mig. Inte konstant rädd utan bara att tanken slår mig ibland när det är oroligt i metron eller så.

4. Den konstigaste: Jag ogillar hålen som finns i tvättmaskinstrumman. När jag tänker på dom så fantiserar jag att mina naglar eller fingrar ska fastna i dom och brytas. What?

:D Och så lite skratt på det så behöver jag inte grubbla mer på de här sakerna. 

Untitled

Untitled

Jag är konstigt nog inte så rädd för mörkret, men lite för en del skogar.

26.12.2015 kl. 13:00

 

Maj 6

Hej, jag är Frida! Jag är en av dem som nästan vrider nacken ur led när jag får syn på en hundvalp gå på gatan. Fridas Djurblogg handlar främst om djuren som finns i mitt liv. Jag har två kaniner- drottningen Sally och energiknippen Sigge. De bor med mig i Helsingfors. Hos mina föräldrar i Borgå finns Golden Retrievern Maya som hatar agility. I bloggen skriver jag om det som händer i mitt liv. Jag är 23 år, utbildad medianom och jag älskar Roller Derby.

Alla bilder tillhör och är tagna av mig om inte annat står skrivet. Om ni vill låna en bild, hänvisa till bloggen.

Kommentarer är ytterst välkomna, jag svarar på alla!

Untitled

Arkiv:
Historien om Sally: 1, 2, 3
Den bästa av hundar: Maya

Untitled

Maya, 6 år

Kontakt:
fridasdjurblogg at gmail.com

Twitter
Flickr

Sally i sängen 2

Sally, 4 år

IMG_1493

Sigge, 1 år

 

Bloggtips: 

Amanda i Underlandet
Anna/ Projekt Ines
Anne
Biffen
Carita
Charlotte
Duellen

Emma
Emma Sophia
Fredrika
Koltrast
Julie
Karin
Kashmi
Kvalificerat nonsens
Mamma/ Helen
Olivia
Púpú von BunBuns
Satu
Vanessa
Vilhelmina
Wonderland

Bloggkommentatorerna
Emelie&Tobbe
HanaPee
Jonna Jinton
Spiderchick